FlagPage

Wat drijft jou? Waar heb je passie voor? Waar kunnen we jou, bij wijze van spreken, voor uit bed halen? Als mensen functioneren we het best wanneer er een beroep wordt gedaan op wie we zijn en wat ons motiveert. Vaak leggen we de nadruk op wat er allemaal mis is aan onszelf of de ander. De FlagPage® helpt je ontdekken wat er goed is aan jou. Het is een eenvoudig en inzichtelijk instrument dat helpt ontdekken wie je bent en waar je passie voor hebt. 

Bekijk hier de voordelen en mogelijkheden in pdf. Wil je persoonlijk of in groepsverband aan de slag met de FlagPage? 

Hoe werkt de FlagPage®?

De vier-landen-kaart geeft inzicht in hoe mensen uit de verschillende ‘landen’ in elkaar zitten en waar ze van houden. Zie de onderstaande informatie over het land van daadkracht, plezier, volmaaktheid en vrede.

Het tweede deel van de FlagPage® laat zien of je een zachte of harde natuur hebt. Mensen met een zachte natuur leggen de nadruk op het ontwikkelen van goede relaties. Terwijl mensen met een harde natuur de nadruk leggen op het bereiken van resultaten. Waar loop jij warm voor?

Het derde deel van de FlagPage® bevat de vijf eigenschappen waar je het meest van houdt. Als geheel werken ze samen om je sterke kanten te laten zien. Dit zijn de zaken die je motiveren en waar je van geniet. Om succesvol en gelukkig te zijn is het belangrijk om deze eigenschappen te ontwikkelen en er zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Wat motiveert jou in het leven?

Tot slot laat de FlagPage® zien hoe je waarschijnlijk zult slagen in het leven. Je krijgt meer inzicht in de talenten die jou voldoening geven als je ze inzet om iets te betekenen voor de mensen om je heen. Waar heb je passie voor?

 

Vier-landen-kaart

De Griekse filosoof Hippocrates ontdekte dat er vier verschillende soorten mensen bestaan. De FlagPage® beschrijft de vier soorten mensen die Hippocrates heeft beschreven. Om het makkelijker te kunnen onthouden gebruiken we het beeld van vier landen. Net zoals verschillende landen uiteenlopende talen, overtuigingen, gebruiken en waarden hebben, geldt dit ook voor mensen die uit het land van daadkracht, plezier, vrede en volmaaktheid komen. De verschillende tussen deze mensen zijn enorm. Vul de FlagPage® in en ontdek uit welk land je komt.

 

Land van Daadkracht

Mensen uit het land van daadkracht hebben een sterke neiging om hun omgeving te controleren. De vorm van het land vertegenwoordigt hun harde en directe manier van doen. Vandaar hun motto: “Niet zeuren, maar doen”.

Hun favoriete voertuig is een bulldozer. Ze genieten ervan om een weg te banen waar nog geen weg is. Door hun daadkracht zijn ze in staat om resultaten te realiseren die anderen versteld doen staan. Als ze niet in hun bulldozer zitten, dan staan ze graag als dirigent voor de groep om aanwijzigingen te geven.

Het nadeel? Hun neiging is ook om over mensen heen te walsen. Als zij hen hierop attenderen, zullen ze waarschijnlijk reageren met: “Ja, maar moet u zien wat ik allemaal heb bereikt.”

 

Land van Plezier

Mensen uit het land van plezier willen graag een leuke tijd hebben. De ster is een symbool van hun verlangen om op te treden en de show te stelen. Vandaar hun motto: “Lang leve de lol”.

De straaljager staat voor hun hoge snelheid en de vele ideeën die ze hebben. Als ze niet in hun straaljager zitten dan staan ze graag in het middelpunt van de belangstelling.

Helaas staan mensen uit het land van plezier er ook om bekend dat er af en toe een straaljager tegen de muur knalt en ontploft. Mensen om hen heen zullen wellicht vragen: “Waarom ga je altijd zo snel?” en “Waarom neem je zoveel risico’s?” Het maakt niet uit hoe redelijk de vraag is die wordt gesteld, het antwoord is steevast: “Omdat het zo leuk is!”

 

Land van Volmaaktheid

Mensen uit het land van volmaaktheid hebben een aangeboren behoefte om precies en exact te zijn in alles wat ze doen. Het diamant gevormde land vertegenwoordigd het verlangen van haar inwoners naar perfectie.

Hun favoriete voertuig is de trein omdat ze graag exact willen weten waar ze naar toe gaan. Die precisie vind je ook terug in het spoor. Als de rails niet precies op juiste plaats liggen kan de trein immers niet vooruit. Omdat ze oog hebben voor details gaan ze graag met een vergrootglas in hun hand door het leven.

Mensen uit dit land staan erom bekend dat ze de ‘trein stoppen’ als zaken niet goed zijn geregeld. Dit doen zij niet vanuit hun verlangen om te controleren, maar omdat ze van orde en structuur houden. Vandaar hun motto: “Alles op de juiste manier”.

 

Land van Vrede

Het land van vrede heeft de vorm van een wolk en de kleur paars staat voor betrouwbaarheid. Mensen uit het land van vrede hebben wel iets weg van de rustige en kalme manier waarop wolken zich voortbewegen en zijn vaak uiterst betrouwbaar.

Ze houden van harmonie, samenwerking en kalmte, vandaar dat hun favoriete voertuig de gondel is. Wanneer er oorlog uitbreekt tussen de andere landen zullen mensen uit het land van vrede zich snel verschuilen, want ze houden niet van conflicten. Als de kogels niet langer rondvliegen vertonen ze zichzelf weer en sluiten ze zich waarschijnlijk aan bij de winnaar van het gevecht.

Voor mensen uit dit land is het allerbelangrijkste dat we goed met elkaar opschieten. Vandaar hun motto: “Laten we vriendelijk blijven”.

Meer informatie

Bekijk hier de voordelen en mogelijkheden in pdf. Wil je persoonlijk of in groepsverband aan de slag met de FlagPage? 

Nieuw boek

Ervaar de kracht van organisch leiderschap.

Informatiemap

Download de informatiemap en verken het aanbod van Transformatio

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 6x per jaar de inspiratie-mail en ontdek hoe je de bevlogenheid, creativiteit, productiviteit en winstgevendheid kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This