Organisatie ontwikkeling

Wil je de klantgerichtheid, innovatie, beweging en zelfredzaamheid in je organisatie aanwakkeren? Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken?

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. De samenleving en economie worden horizontaler en de kracht van netwerken neemt toe. Verticale organisatiestructuren en klassieke communicatiepatronen staan ter discussie. De trend is meer aandacht voor verbinding, wendbaarheid en zelfsturing.

We transformeren van een mechanische naar een organische werkwijze. Dat vraagt een andere manier van leidinggeven en organiseren dan we gewend zijn. Van dicteren naar voorwaarden scheppen. Van controleren naar vertrouwen. En van afhankelijkheid creëren naar autonomie vergroten.

In kortere en langere trajecten begeleid ik organisaties die willen verbeteren, veranderen of het geheel willen transformeren om hun droom / ambitie te realiseren. Ik maak gebruik van ‘state-of-the-art’ inzichten en ‘best practises’ die helpen om de bevlogenheid, productiviteit en winst te vergroten. 

Desgewenst kan ik verschillende assesments en testen inzetten, zoals Strengthfinder, Ixly Toolkit, Agile Mindset Assesment, Cultuur Assesment en FlagPage. 

Veelgehoorde vraagstukken

  • Hoe kunnen we meer doen met het talent binnen onze organisatie?
  • Hoe versterken we de innovatiekracht en creativiteit?
  • Hoe kunnen we onze organisatie wendbaarder, zelfredzamer en succesvoller laten worden?
  • Hoe stimuleren we intern ondernemerschap en proactief gedrag?
  • Hoe verbeteren we de bevlogenheid, productiviteit en samenwerking?
  • Hoe kunnen we een leercultuur stimuleren met onderlinge feedback?

Op deze pagina vind je een aantal prikkelende voorbeelden van trajecten die samen met klanten werden ontwikkeld. Laat je inspireren! Wil je meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering?

Video: De ideale onderneming

Wat klanten écht willen zijn geen producten en diensten, maar oplossingen. Oplossingen die hun ‘pijn’ wegnemen of waar ze plezier aan beleven. In dit filmpje schetst cabaretier Lebbis op geheel eigen wijze de kenmerken van de ideale onderneming en haar werknemers.

Ronald heeft voor ons MT team een gedegen traject verzorgd dat naadloos aansloot op onze praktijk. Tijdens deze dagen heb ik hem leren kennen als een enthousiaste trainer vol energie met een enorme passie voor zijn vak en ook zeker voor de mensen zelf. Deze passie zie je overal in terug en is voor mij wat hem onderscheidt. Wat daarnaast positief opviel waren alle creatieve manieren waarmee hij ons betrokken hield bij het traject.”

Frank Ticheler

Manager, Acision

Door Ronald zijn interactieve stijl is ons inzicht gegroeid in hoe we als teamleiders zelf op veranderingen reageren en wat er voor nodig is om veranderingsprocessen succesvol te kunnen begeleiden. Door zijn praktische aanpak hebben we goed nagedacht over onze eigen invloed tijdens veranderingsprocessen. 

Niels Visser

Teamleider, Rabobank International

In de trainingen van Ronald werd de theorie toegelicht met leuke en duidelijke oefeningen die goed aansloten bij onze situatie op het werk. Ik ben me meer bewust geworden van het toepassen van verschillende stijlen van leidinggeven. Hierdoor kan ik mijn stijl beter laten aansluiten bij de behoefte van de medewerker. Inspirerend, leuk en van harte aan te bevelen. 

Piet Vonk

Manager, KPN

“Het is niet moeilijk om wilde eenden tam te krijgen, maar zodra ze tam zijn is het moeilijk om ze weer wild te maken.”

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 6x per jaar de inspiratie-mail en ontdek hoe je de bevlogenheid, productiviteit en winstgevendheid kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This