Inspirerende spreker nodig?

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker of workshopleider voor je conferentie, congres, event, masterclass, kick-off, seminar of bijeenkomst?

Ronald van der Molen (1973) staat met regelmaat op allerlei podia in binnen- en buitenland en is een veelgevraagd spreker over thema’s als organisch leiderschap, bevlogenheid, sociale innovatie, zelfsturing en gedragsverandering. 

Het probleem? Veel organisaties zijn harde mechanische en controlerende structuren geworden. Het systeem lijkt belangrijker te zijn dan de mens. De meest voorkomende klacht is dat medewerkers hun potentieel niet kunnen waarmaken of vanuit managementperspectief: ze gedragen zich niet als eigenaren. 

Zijn boodschap? Mensen en organisaties gaan pas echt floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Daarom gebruikt Ronald lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Wat maakt hem uniek? Zijn verfrissende en mensgerichte kijk op organiseren en leidinggeven brengt mensen in beweging. Ronald combineert de beste inzichten uit de wetenschap en de praktijk met als doel: het verborgen potentieel van werkend Nederland aanboren.

Wat kun je verwachten? Energieke en uitdagende sessies waarbij het publiek op het puntje van de stoel zit. Met vernieuwende inzichten, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Wat levert het op? Meer bevlogenheid, productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst. Opdrachtgevers roemen Ronald om zijn inspiratie, creativiteit, humor en scherpe analyses. 

Foto: Remco van Vondelen.

 

Waar gaan de presentaties over?

Door de jaren heen heeft Ronald over tal van onderwerpen gesproken. Veelgehoorde vraagstukken in zijn presentaties zijn:

 • Hoe bouw je teams en ecosystemen waar medewerkers kunnen floreren?
 • Hoe reageer je op ingrijpende veranderingen in de markt?
 • Hoe maak je jouw bedrijf of instelling toekomstklaar?
 • Hoe verander je op vernieuwende wijze zodat je mensen positief verrast? 
 • Hoe stimuleer je als moderne leider meer verbinding, wendbaarheid en autonomie?
 • Hoe wakker je ondernemerschap, creativiteit en zelfredzaamheid in je organisatie aan?

 

Boekingen

Voor meer informatie over de prijs, mogelijkheden, boekingen en data kun je het beste contact opnemen via +31 (0)6-26920090. Laat zo nodig een bericht achter. 

Je kunt Ronald ook boeken via de volgende bureau’s: 

 

Hoe beschrijven anderen Ronald?

 • Inspirerend en enthousiast: brengt zaken in beweging en daarbij gaan plezier & prestaties hand in hand
 • Vernieuwend en creatief: iedere presentatie is maatwerk en afgestemd op de actuele behoefte van de deelnemers en jouw organisatie
 • Prettig eisend: stimuleert deelnemers om in actie te komen en duurzame resultaten te boeken
 • Eenvoudig en integer: weet complexe zaken terug te brengen tot de kern
 • Aandacht voor zingeving: boort spirituele (joods-christelijke) bronnen aan en vergroot zo de innerlijke rijkdom
 • Inspirerend 95% 95%
 • Vernieuwend en creatief 80% 80%
 • Prettig eisend 85% 85%
 • Eenvoudig en integer 90% 90%
 • Aandacht voor zingeving 75% 75%

Ons team had na een ingrijpende reorganisatie een moment van reflectie en oriëntatie op de toekomst nodig. Ronald verzorgde een mooie workshop waarin hij met heldere overzichten, diepgang en humor iedereen betrok bij het bouwen aan een gezamenlijk visie en richting. Leuk, leerzaam en inspirerend voor ons allemaal.

Anneke van Dijk

Uitgever, Management Impact

Ronald gaf ons team een goede boost met zijn rake analyses en interessante feiten over bevlogenheid.

Hassan Tagi

Founder en CEO , ItaQ en Showbird

Ronald heeft op enthousiaste en interactieve wijze een presentatie verzorgd voor 90 HR medewerkers over beïnvloeding en communicatie. Dit seminar maakte onderdeel uit van ons verandertraject naar zelforganisatie en heeft zeker bijgedragen aan bewustwording bij de medewerkers.

René van der Boor

Locatiemanager HRM Shared Service Center, UWV

Ronald verzorgde een enerverende workshop voor ons team. Met veel energie, plezier en diepgang heeft hij iedereen uitgedaagd om eens met een frisse blik naar zichzelf én de ander te kijken. Leuk en inspirerend! Marco van der Straten

Hoofd marketing & communicatie, EO

Ronald’s passie en enthousiasme werken zeer aanstekelijk. Hij boeit en inspireert op ontwapenende wijze, waardoor niet participeren geen optie is. Ronald weet waar hij het over heeft en kan dat overtuigend overbrengen. Hij heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Mark van Oosten

Directeur, Kamer van Koophandel Westland

“Wanneer je een schip wil bouwen, trommel dan geen mensen bij elkaar om hout te verzamelen, gereedschappen klaar te leggen, taken te verdelen en het arbeidsproces in te delen, maar leer de mensen te verlangen naar de grote, eindeloze zee.” (A. de Saint-Exupéry) 

Laat je inspireren!

Wil je een betere leider worden? Laat je 6x per jaar gratis inspireren en ervaar de kracht organisch leiderschap. Ontdek hoe je de bevlogenheid, creativiteit, klanttevredenheid en winst in jouw organisatie kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This