Mijn DNA

pasfoto2015_webMijn naam is Ronald van der Molen en mijn talent is om mensen en organisaties tot ontwikkeling te brengen. Via maatwerktrajecten stimuleer ik organisch leiderschap zodat de betrokkenheid, het werkplezier en de winst toenemen.

Ik gebruik lessen uit de natuur om leiders te helpen anders naar hun vak te kijken en geniet ervan als eikels in bomen veranderen. 😉

Wat mij mateloos fascineert is wat mensen drijft, in beweging brengt en doet groeien. “Waarom doet u wat u doet?”, “Wat motiveert u?” en “Hoe ontwikkelt u zich?” zijn vragen die recht doen aan mijn levensopdracht: 

“Het stimuleren van organisch leiderschap zodat mensen floreren”. 

Naast diverse leidinggevende functies heb ik ruim 15 jaar ervaring in het in beweging brengen van mensen, het initiëren van start-ups, het begeleiden van projecten, het opzetten van netwerken en het opleiden van leidinggevenden en teamcoaches.

Ik ben opgeleid als theoloog en heb jarenlang les gegeven op een HBO-opleiding die verbonden was aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Binnen de vakgroep praktische filosofie en theologie heb ik twee vakken opgezet en gedoceerd over groepsdynamiek.

Vanuit het verlangen om leidinggevenden nog beter te begeleiden heb ik in 2004 besloten om mij te specialiseren in advies, training en coaching. In de praktijk verzorg ik vooral maatwerk trajecten voor het hoger en midden management van dienstverlenende organisaties.

Voor Management Team,  Managersonline en HR Praktijk schrijf ik een maandelijkse bijdrage op het gebied van organisch leiderschap.

Hoe beschrijven anderen mij?

  • Vernieuwend en creatief: ieder traject is maatwerk en afgestemd op de actuele behoefte van uw organisatie.
  • Inspirerend: brengt zaken in beweging en daarbij gaan plezier & prestaties hand in hand.
  • Prettig eisend: is gericht op het behalen van duurzame resultaten en laat niet los voordat de gestelde doelen zijn bereikt.
  • Eenvoudig en integer: weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en moedigt aan om dichtbij uzelf te blijven.
  • Aandacht voor zingeving: boort spirituele (joods-christelijke) bronnen aan en vergroot zo de rijkdom in uzelf.

Mijn uitgebreide netwerk bestaat uit diverse specialisten die ik desgewenst bij trajecten kan inschakelen.

Left Right
Door Ronald zijn interactieve stijl is ons inzicht gegroeid in hoe we als teamleiders zelf op veranderingen reageren en wat er voor nodig is om veranderingsprocessen succesvol te kunnen begeleiden. Door zijn praktische aanpak hebben we goed nagedacht over onze eigen invloed tijdens veranderingsprocessen en hebben we meer inzicht gekregen in de dynamiek bij veranderingen. Ik zou Ronald voor dit onderwerp zeker aanbevelen.
Niels Visser Rabobank
  
Na een aantal zeer goede gesprekken heb ik inzicht gekregen in wie ik ben, wat ik kan en waar ik passie voor heb. Ik ben beter geworden in het geven van complimenten, het ontvangen van feedback en mijn communicatieve vaardigheden zijn toegenomen. Ronald zijn parate kennis is van hoog niveau en de VIP dag was een zeer goede afsluiting van het coachingstraject.
André Boekestijn Rainbow Paprika Telers
  
Ronald brengt zaken in beweging. Hij is in staat om leiders op inspirerende wijze te helpen om hun invloed te vergroten. Zijn training met ons team heb ik ervaren als afwisselend, dynamisch en ‘to the point’. De aangereikte tips en tools konden we direct de volgende dag toepassen.”
Paul van Veen KPN
  
 
Door de coachingsgesprekken met Ronald ben ik een betere coach geworden. Ik kan mijn klanten beter van dienst zijn. Met als resultaat dat ik klanten met minder gesprekken verder op weg kan helpen. Door mijn traject met Ronald heb ik de stap naar kwaliteitscoach kunnen maken. Hij haalt het beste in je naar boven door rake vragen te stellen.
Mareille de Rooij Gemeente Den Haag
Ronald werd aanbevolen door een collega en vanaf het eerste moment dat we samenwerkten was duidelijk dat Ronald een gedreven professional is die op een persoonlijke en oprechte, soms confronterende wijze tot de kern van de zaak weet komen. Middels een persoonlijke benadering, gecombineerd met een goede combinatie van theorie en praktijk heeft Ronald er aan bij gedragen dat mijn team de volgende stappen kan zetten om verder te groeien op het gebied van: samenwerking, leiderschap en het laten groeien van medewerkers.
Hans de Groot Acision
  
 

Ik heb bij Ronald een coachingstraject gedaan om inspirerender te kunnen presenteren. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik merk zelf dat de presentaties nu beter gaan, ik krijg hogere waarderingen en ik ben het ook nog veel leuker gaan vinden om te doen. Het traject was heel praktisch, concreet en doelgericht. En wat ik vooraf niet verwacht had is dat ik ook op andere terreinen voorruitgang heb kunnen boeken door bepaalde geleerde technieken en manier van denken ook daarvoor in te zetten.
Natasja van der Laan Gabriël Financiële Bescherming
 

Ronald heeft een creatieve en doeltreffende  training verzorgd bij de Rotaryclub in het Westland. In een kort tijdsbestek heeft hij bij velen de ogen geopend en de groep tot denken gezet. Een proces dat nog steeds voortduurt. Geen eenvoudige opgave gezien het uiterst kritische publiek. Ronald’s passie en enthousiasme werken zeer aanstekelijk. Hij boeit en motiveert op een ontwapenende manier, waardoor niet participeren geen optie is. Zonder twijfel is passie en enthousiasme zijn grote kracht.
Mark van Oosten Kamer van Koophandel
 
Ronald is een gedreven inspirator die op prettig eisende wijze zaken in beweging brengt. Hij gaat grondig te werk, put uit vele bronnen van kennis en laat niet los voordat gestelde doelen bereikt zijn. Zijn energie is aanstekelijk!
André Vegter Performance People
 
Ronald is een trainer die veel kan toevoegen aan teambuilding en de communicatie lijnen binnen 1 of verschillende teams. Hij geeft inzicht in wie is wie en wat je daarmee kan om elkaar sterker te maken en beter te begrijpen. Hierdoor gooit hij de deur open voor een heldere communicatie naar elkaar toe en geeft handige tips en trucs mee. Mijn teams zijn sinds de training gegroeid in het geven van feedback en het benutten van elkaars kwaliteiten.
Iris Radha Kishun Albert Heijn
 
Ronald straalt authenciteit en integriteit uit van waaruit hij zijn werk uitvoert. Hij is een krachtige persoonlijkheid, met veel warmte, humor en relativeringsvermogen.Is in staat met één zin tot de kern van de zaak te komen en je daarmee te confronteren. Ouch! Helpt je om structuur in chaos te brengen door goede vragen te stellen en zo je persoonlijke uitdaging helder te krijgen.
Pieter Kranenburg Qualogy
 
In de trainingen van Ronald werd de theorie toegelicht met leuke en duidelijke oefeningen die goed aansloten bij onze situatie op het werk. Ik ben me meer bewust geworden van het toepassen van verschillende stijlen van leidinggeven. Hierdoor kan ik mijn stijl beter laten aansluiten bij de behoefte van de medewerker. Inspirerend, leuk en van harte aan te bevelen. Kwaliteiten: aangenaam, waar voor uw geld en creatief.
Piet Vonk KPN
 
Door de persoonlijke stijl van Ronald kun je snel de diepte ingaan. Zijn scherpe vragen leiden tot een heldere blik op gedachten, emoties en motieven. Dat helpt je om dingen te ordenen of in ander perspectief te zien. Zijn humor maakt het erg prettig om met Ronald om te gaan.
Michiel Steenwinkel Omroep West
banner ad

line
footer
Mogelijk gemaakt door WordPress | Ontworpen door Elegant Themes