Wie ben ik?

Mijn naam is Ronald van der Molen en mijn talent is om mensen en organisaties te laten floreren in tijden van verandering. Via maatwerktrajecten stimuleer ik organisch leiderschap zodat de bevlogenheid, de productiviteit en de winst toenemen. Ik gebruik lessen uit de natuur om leiders te helpen anders naar hun vak te kijken. 

Wat mij mateloos fascineert is wat mensen drijft, in beweging brengt en doet groeien. “Waarom doe je wat je doet?”, “Wat motiveert jou?” en “Hoe ontwikkel jij je?” zijn vragen die recht doen aan mijn levensopdracht:

“Het stimuleren van organisch leiderschap zodat mensen floreren”. 

Naast diverse leidinggevende functies heb ik ruim 15 jaar ervaring in het in beweging brengen van mensen, het initiëren van (social) start-ups, het begeleiden van projecten, het opzetten van netwerken en het opleiden van leidinggevenden en teamcoaches.

Ik ben opgeleid als theoloog en heb jarenlang les gegeven op een HBO-opleiding die verbonden was aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Binnen de vakgroep praktische filosofie en theologie heb ik twee vakken opgezet en gedoceerd over groepsdynamiek. 

Vanuit het verlangen om leidinggevenden nog beter te begeleiden heb ik in 2004 besloten om mij te specialiseren in advies, training en coaching. Tijdens mijn trajecten gebruik ik lessen uit de natuur om leiders te helpen anders naar hun vak te kijken. 

Daarnaast verzorg ik lezingen, seminars en workshops over organisch leiderschap, wendbaarheid en zelforganisatie. Als vaste columnist van ManagementTeam.nl, Managersonline.nl en HR Praktijk mag ik jaarlijks tienduizenden directeuren, ondernemers, managers en teamcoaches inspireren. 

 

Hoe beschrijven anderen mij?

  • Vernieuwend en creatief: ieder traject is maatwerk en afgestemd op de actuele behoefte van je organisatie.
  • Inspirerend: brengt zaken in beweging en daarbij gaan plezier & prestaties hand in hand.
  • Prettig eisend: is gericht op het behalen van duurzame resultaten en laat niet los voordat de gestelde doelen zijn bereikt.
  • Eenvoudig en integer: weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en moedigt aan om dichtbij jezelf te blijven.
  • Aandacht voor zingeving: boort spirituele (joods-christelijke) bronnen aan en vergroot zo de innerlijke rijkdom.
  • Vernieuwend en creatief 80%
  • Inspirerend 95%
  • Prettig eisend 85%
  • Eenvoudig en integer 90%
  • Aandacht voor zingeving 75%

Mijn uitgebreide netwerk bestaat uit diverse specialisten die ik desgewenst bij trajecten kan inschakelen.

“I do not trust spectacular things. Give me the seed growing
secretly every time.” (Roland Allen)

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en doe je voordeel met tips & strategieën over organisch leiderschap die de bevlogenheid, productiviteit en winstgevendheid vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This