Over de auteur

Ronald van der Molen (1973) is werkzaam als organisatieadviseur en leiderschapscoach. Wat hem mateloos fascineert is wat mensen drijft, in beweging brengt en doet groeien. ‘Waarom doe je wat je doet?’, ‘Wat motiveert jou?’ en ‘Hoe ontwikkel jij je?’ zijn vragen die recht doen aan zijn levensvisie:

verbinding stimuleren zodat mensen gaan floreren.

Vanuit zijn bedrijf Transformatio leert hij moderne leiders hoe ze een klimaat kunnen creëren waardoor de kans toeneemt dat mensen gaan floreren. Dat doet hij door mensen in verbinding te brengen met zichzelf, elkaar en hun bestemming.

Concreet houdt Ronald zich bezig met organisatie transities, topteam development en executive coaching. Daarnaast verzorgt hij keynotes en workshops over: organisch leiderschap, bevlogenheid, sociale innovatie, gedragsverandering en zelforganisatie. Hij gebruikt lessen uit de natuur zodat leiders anders naar hun vak gaan kijken en geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Naast diverse leidinggevende functies heeft Ronald ruim 20 jaar ervaring met het in beweging brengen van vrijwilligers, het initiëren van (social) start-ups, het begeleiden van projecten, het opzetten van netwerken en het opleiden van leidinggevenden en teamcoaches. Hij weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en wordt geroemd om zijn inspiratie, creativiteit, humor, scherpe analysesen duurzame resultaten.

Ronald is opgeleid als theoloog. Als predikant heeft hij voor diverse kerkgenootschappen nieuwe vormen van kerkzijn opgezet en begeleid. Daarnaast heeft hij 10 jaar parttime les gegeven op een HBO-opleiding die verbonden was aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Binnen de vakgroep praktische filosofie en theologie heeft hij twee vakken opgezet en gedoceerd over groepsdynamiek.

Hij schreef meerdere boeken waaronder De kracht van organisch leiderschap‘ en Metamorfose, groeien in je bestemming‘ en is vaste columnist bij: Management Team, HR Praktijk, Management Impact en Managersonline.nl.

Ronald is getrouwd met Maresca, ze hebben samen vier kinderen en wonen in het Westland.

Foto: Remco van Vondelen.

Hoe beschrijven anderen Ronald?

  • Vernieuwend en creatief: ieder traject is maatwerk en afgestemd op de actuele behoefte van je organisatie (of van jou).
  • Inspirerend: brengt zaken in beweging en daarbij gaan plezier & prestaties hand in hand.
  • Prettig eisend: is gericht op het behalen van duurzame resultaten en laat niet los voordat de gestelde doelen zijn bereikt.
  • Eenvoudig en integer: weet complexe zaken terug te brengen tot de kern en moedigt aan om dichtbij jezelf te blijven.
  • Aandacht voor bezieling: boort spirituele (joods-christelijke) bronnen aan en vergroot zo de innerlijke rijkdom.
  • Vernieuwend en creatief 80% 80%
  • Inspirerend 95% 95%
  • Prettig eisend 85% 85%
  • Eenvoudig en integer 90% 90%
  • Aandacht voor bezieling 75% 75%

Ronald zijn uitgebreide netwerk bestaat uit diverse specialisten die hij desgewenst bij trajecten inschakelt.

Nieuw boek

Ervaar de kracht van organisch leiderschap.

Informatiemap

Download de informatiemap en verken het aanbod van Transformatio

“I do not trust spectacular things. Give me the seed growing
secretly every time.” (Roland Allen)

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 6x per jaar de inspiratie-mail en ontdek hoe je de bevlogenheid, creativiteit, productiviteit en winstgevendheid kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This