Inspirende video’s

Hieronder vind je diverse inspirerende video’s die eerder zijn verschenen in de inspiratie-mail van Transformatio. Smaakt dit naar meer? Schrijf je hier in en ontvang voortaan zo’n 6x per jaar de laatste tips, artikelen, video’s en strategieën over de kracht van organisch leiderschap. 

Groeien in dankbaarheid

Paul de Blot was een Nederlandse jezuïet die verschillende boeken schreef over spiritualiteit en business. De op Java geboren geestelijke was sinds 1979 hoogleraar ‘business spiritualiteit’ aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen en vanaf 2010 ‘honorair hoogleraar’. Hij overleed zondag 15 december 2019 op 95-jarige leeftijd. In dit interview voor nieuwe leiders vertelt hij waarom dankbaarheid zo belangrijk voor hem was en hoe je dit kunt oefenen. 

De kracht van organisch leiderschap

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekort schiet. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. In deze video legt Ronald de essentie van organisch leiderschap uit en stelt dé leiderschapsvraag van dit moment. 

De psychologie van overtuigen

Dr. Robert Cialdini verwierf wereldfaam met zijn bestseller ‘Invloed’. Op het gebied van overtuigen en beïnvloeden is Cialdini de meest geciteerde sociaal psycholoog ter wereld. Hij werkte ‘undercover’ bij diverse bedrijven en leerde van de allerbeste beïnvloeders. Deze bevindingen onderzocht hij in zijn laboratorium op hun wetenschappelijke werking en ontdekte zes universele beïnvloedingsprincipes.

Korte film: The butterfly circus

Tijdens de grote depressie in het Amerika van de jaren 30 trekt circusleider Mendez met het vlindercircus het land door om de mensen wat afleiding te bezorgen. Mendez heeft een gave om te zien wat nog niet zichtbaar is en mensen zonder hoop te laten floreren. Onderweg stuit hij op Will, een man zonder armen en benen, die als entertainment dient in een zogenaamde ‘freakshow’. Will is diepongelukkig en besluit stiekem mee te reizen met het circus van Mendez om zo te ontsnappen aan een leven als attractie. Dan gebeurt er iets bijzonders… Bekijk deze schitterende korte film en laat je inspireren om het beste in mensen naar boven te brengen.

Positieve psychologie

Martin Seligman vertelt over positieve psychologie – zowel over het vakgebied als over de een-op-een relatie tussen patiënt en psycholoog. De afgelopen jaren is er een verschuiving gaande van focus op ziektes naar focus op gezondheid. Hoe kan psychologie ons helpen om te floreren?

Prachtig compliment van Gordon Ramsay

In deze aflevering van Master Chef Amerika doet de blinde deelneemster Christine een poging om een appeltaart te bakken. Het is haar eerste keer. Slechts 18 minuten voor het einde van de test stopt ze haar taart in de oven. Hoe zal de kritische chef-kok Gordon Ramsay reageren op haar baksel?

Ontdek hier de fijne kneepjes van het complimenteren.

Slim falen in een snel veranderende wereld

De wereld verandert veel sneller dan de meeste mensen beseffen, zegt zakelijk trainer Eddie Obeng — en creatieve prestaties kunnen het niet bijbenen. In deze geanimeerde TED talk belicht hij drie belangrijke veranderingen die we moeten begrijpen voor betere productiviteit en bepleit hij een sterkere cultuur van ‘slim falen’.

De verrassende waarheid over wat ons motiveert

Vergeet alles wat je weet over wat mensen motiveert, het zit anders in elkaar dan je dacht. Het geheim van goed presteren, plezier en zin in je leven en werk is de intrinsieke motivatie. Dat is je diepe wens om je eigen leven te bepalen, nieuwe dingen te leren en te creëren en bij te dragen aan zinvolle zaken. Managementauteur Daniel Pink toont aan dat de geaccepteerde wijsheid over menselijke motivatie niet strookt met hoe wij thuis en op het werk elke dag te werk gaan. De oude manier van belonen en straffen werkt voor de meeste taken niet. Ontdek de verassende waarheid over wat ons wél motiveert.

TED-talk van Jim Catchcart

In 1972 luistert Jim Cathcart vanuit zijn eenvoudige 1-kamerwoning naar een radioprogramma met de beroemde Earl Nightingale. Die zegt: ‘Als je elke dag een uur studeert op het gebied wat je interessant vindt, kun je in vijf jaar een nationale expert zijn in dat veld’. Dat raakt hem. ‘Als dit waar is’ denkt Jim, ‘dan kan dat mijn leven veranderen’. Van het kleine beetje geld wat hij heeft, koopt hij boeken en tapes. Elke dag neemt hij een uur de tijd om te lezen of te luisteren. In 2014 en 2015 werd hij gekozen als één van de vijftig Top Sales Influencers. En hij heeft iedere grote prijs gewonnen die je maar kunt winnen als spreker. 

S-curve

In deze video licht Annika Ratcliffe van Human Insight het framewerk van de S-curve toe. Ze legt uit hoe je hierdoor een dieper inzicht krijgt in de ontwikkeling van een onderneming en welke eisen ieder stadium stelt aan het talent en het leiderschap. 

Waardoor komen mensen tot bloei?

In deze inspirerende TED talk schetst Sir Ken Robinson drie cruciale ingrediënten die ervoor zorgen dat mensen tot bloei komen – en hoe onze huidige cultuur (in het onderwijs) hier tegenin gaat. Met de nodige humor daagt hij ons uit om op een organische wijze naar mensen en het proces van leren te kijken. 

Any Given Sunday

Coach Tony D’Amato (Al Pacino) is een levende legende in het American football. Maar sinds de drie nederlagen op rij ziet de toekomst van zijn Miami Sharks er niet bepaald rooskleurig uit. Tony vreest dat hij op het einde van het seizoen ontslagen zal worden. Wanneer zijn favoriete quarterbacks geblesseerd raken, zit er voor hem niets anders op dan een jonge onbekende Willie Beamen (Jamie Foxx) in te zetten. Hierdoor raakt het team nog verder verdeeld. Als ze opnieuw dreigen te verliezen spreekt Tony zijn gedemotiveerde en vernederde spelers in de pauze toe. Hij wijst hen op de overeenkomsten tussen het spel & het leven en maakt duidelijk wat het betekent om een team te zijn.

Waar je als leider mee moet stoppen

Jouw inspanningen werpen hun vruchten af. Je doet het goed binnen je werkveld. Maar iets staat je in de weg om de volgende stap te zetten, uit te blinken als leidinggevende en nog succesvoller te worden. Een vorm van gedrag waarvan jij jezelf mogelijk niet eens bewust bent. Het zou wel zelfs precies die eigenschap kunnen zijn – bijvoorbeeld altijd willen winnen – die jou heeft gebracht waar je nu bent. In deze video deelt executive coach Marshall Goldsmith met welke slechte gewoontes je als leidinggevende dient te stoppen om te bereiken wat je wilt.

De ultieme wraakactie

Deze Belgische journalisten nemen op hilarische wijze wraak op de helpdesk van het Belgische telecombedrijf Mobistar. Ze laten zich in een container neerzetten voor de ingang van het hoofdkantoor. Op de zijkant van de ietwat ongelukkig geplaatste container staat een telefoonnummer van… (je raad het al) hun eigen klantenservice. Speciaal voor iedereen die zich ergert aan de eindeloze keuzemenu’s en slechte service van veel bedrijven.

De ideale verkoopster

Wat klanten echt willen zijn geen producten en diensten, maar oplossingen. Oplossingen die hun ‘pijn’ wegnemen of waar ze plezier aan beleven. In dit filmpje schetst cabaretier Lebbis prachtig hoe de ideale verkoopster handelt.

Persoonlijk succes

Elk jaar willen miljoenen mensen hun werk- en privé-leven een positieve impuls geven. Veel mensen falen, maar een deel slaagt wél. Wat doen deze mensen anders dan de rest? Wat kunnen we leren uit wetenschappelijke onderzoeken. Bekijk de onderstaande video met Ben Tiggelaar en ontdek de essentiële schakel tussen plannen en resultaten. 

Hoe werkt overtuigen tussen de oren?

In deze video neemt meesterspreker Remco Claassen je mee op een spannende reis door onze hersenen. Op energieke wijze deelt hij een aantal inzichten die voortkomen uit de neurofysiologie en die cruciaal zijn voor een verbetering in onze communicatie. Enjoy!

  

Lichaamstaal 

In enkele seconden beoordelen we anderen op basis van hun lichaamstaal. En natuurlijk worden wij, in diezelfde seconden, door anderen beoordeeld. Jouw non-verbale communicatie bepaalt niet alleen hoe andere mensen naar jou kijken, maar het beïnvloedt ook de manier waarop je naar jezelf kijkt. In deze TED-talk legt sociaal psycholoog Amy Cuddy uit hoe een ‘krachtpose’ van slechts twee minuten jouw hersenen in positieve zin kan beïnvloeden, ook al voel jij je onzeker. Ontdek hoe je jouw brein met je lichaam kunt veranderen. 

Feedback geven

In deze grappige instructiefilm van de Humor Company wordt op duidelijk wat de do’s en dont’s zijn bij het geven van feedback. Tip 1: Wees concreet. Tip 2: Zorg dat de feedback actueel is. Tip 3: Creëer een veilige sfeer.

Efficient werken zonder (teveel) stress

In deze video geeft David Allen van Getting things done een geweldig advies om prettig en efficiënt te leren werken zonder (teveel) stress. Het idee van David Allen is eenvoudig; ons vermogen om productief te zijn is recht evenredig aan ons vermogen om te ontspannen. Alleen als uw hoofd leeg is en uw ideeën georganiseerd zijn, kunt u productief zijn zonder veel stress en uw creativiteit laten werken.

Hoe verander je het gedrag van snelheidsduivels?

Zes snelheidsduivels in België worden geconfronteerd met hun gevaarlijke rijgedrag door ze uit te nodigen op hun eigen begrafenis. Bij de plechtigheid nemen familie en vrienden op emotionele afscheid van hen om hen te prikkelen hun rijgedrag te veranderen. Het geheel wordt gefilmd met verborgen camera’s. Het filmpje is onderdeel van de campagne “Go For Zero” om autorijders te wijzen op de gevolgen van te hard rijden.

Never give up! 

In deze inspirerende video moedigt Nick Vujicic een ruimte vol tieners aan om nooit op te geven. Wat moet u doen als u struikelt en valt? Opstaan natuurlijk! Maar hoe doet u dat als u geen armen en benen heeft? … Nick Vujicic is een Australiër die zonder medische verklaring of waarschuwing geboren werd zonder armen en benen. Bekijk zijn inspirerende toespraak over de kracht van hoop.

Communicatie: de kracht van woorden

Als u met mensen werkt is communicatie enorm belangrijk. Gedrag (verbaal en non-verbaal) is immers communicatie. Met andere woorden: u kunt niet ‘niet’ communiceren. Iedereen weet dat heldere communicatie de sleutel is tot goede (werk)relaties en een prettige samenwerking. Bekijk hieronder het inspirerende filmpje over de kracht van woorden.

Duurzame inzetbaarheid: de schijf van vijf 

Hoe blijft uw werknemer aantrekkelijk voor het bedrijf? En hoe houd u als werkgever het werk voor werknemers aantrekkelijk? Iedereen fluitend naar het werk, langer doorwerken, minder ziekte verzuim en flexibel werken… Werkgevers vertellen over 5 succesfactoren in de onderstaande video.

Inspiratie

Ervaar de kracht van organisch leiderschap.

Informatiemap

Download de informatiemap en verken het aanbod van Transformatio

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This