Leidinggeven op afstand

Hoe geef je op plezierige en effectieve wijze leiding aan virtuele teams? Hoe zorg je ervoor dat mensen die thuis werken met elkaar verbonden blijven? Hoe modereer je inspirerende online meetings?

De huidige Covid 19 pandemie heeft zelforganisatie en het werken in virtuele teams in een stroomversnelling gebracht. Op een effectieve manier samenwerken vanuit je eigen vertrouwde omgeving vraagt naast discipline een andere manier van leidinggeven. Leiderschap beweegt al langer van dicteren naar voorwaarden scheppen, van controleren naar vertrouwen geven en van afhankelijkheid stimuleren naar autonomie vergroten. 

Op afstand werken draait erom dat medewerkers heldere kaders meekrijgen en ruimte & vertrouwen om de beoogde doelen te behalen. Veel teamleiders en managers worstelen met het inrichten van een optimale online samenwerking en vooral welke rol zij daarbij kunnen innemen.

Tijdens dit online programma leer je hoe je virtuele teams kunt laten excelleren. Organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen neemt je mee in wat thuiswerkende medewerkers nodig hebben om te floreren. Ontdek hoe je het leiderschap in andere mensen kunt aanwakkeren. Want de belangrijkste taak van een leider is om meer leiders scheppen. Inclusief casussen van voorlopers en wat dit kan opleveren. 

Wat kun je verwachten?

Vijf energieke en uitdagende lunchsessies van 2 uur waarbij je op het puntje van je thuiswerkstoel zit. Met vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden van innovatieve organisaties en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Aan het eind van deze training

  • Ben je in staat ben om jouw team(s) optimaal op afstand te begeleiden
  • Heb je geleerd de verwachtingen goed te managen om de beoogde resultaten te behalen
  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën om online meetings te modereren

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Leiderschap, innovatie en het vermogen om te leren zitten overal in je organisatie. Ontketen dat potentieel en mensen gaan mooie dingen doen!

Hans de Boer

Oud voorzitter, VNO-NCW

“Een boom gaat niet sneller groeien door aan zijn takken te trekken.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This