Management development

Een topteam worden en blijven verreist toewijding en discipline. Maak je deel uit van een management team, directie of bestuur? Verlang je naar meer vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid in je team? Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Het meeste werk in organisaties wordt vandaag de dag door teams verzet. Succesvolle leiders zijn vrijwel altijd mensen die goed in teamverband kunnen werken. We gaan er vaak vanuit dat als we een groep mensen samenbrengen ze als team zullen presteren. Alleen mensen samenbrengen is niet genoeg.

Volgens Patrick Lencioni, auteur van het populaire boek De vijf frustraties van teamwork, gebruiken we het woord team veel te makkelijk, terwijl weinig groepen aan de definitie van een team voldoen. “Een team worden en blijven verreist toewijding en discipline. Het is net als een goed huwelijk, je bent nooit klaar met eraan werken.” 

Gebrek aan vertrouwen, angst voor conflicten en ontbrekend commitment – en het niet bespreken ervan – staan effectief en plezierig samenwerken in de weg. In tijden van verandering door fusie, reorganisatie of mutaties ontstaat bij teams vaak behoefte aan het (her)vinden van de gezamenlijke richting en identiteit. Andere teams willen juist de lat hoger leggen, hun samenwerking verbeteren of de kans op een succesvolle start vergroten. 

In kortere en langere trajecten traint Transformatio management teams, directies en besturen om in de spiegel te kijken en zich te ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte methodes en bewezen routines die je helpen om succesvolle teams op te bouwen en te initiëren.

Desgewenst kan Transformatio verschillende assesments en testen inzetten, zoals Strengthfinder, Ixly Toolkit, Teamscan, Teamrol Indicator en FlagPage. 

Veelgehoorde vraagstukken

  • Hoe vergroten we de bevlogenheid en productiviteit in ons bedrijf?
  • Hoe geven we succesvol leiding aan een transitie in onze organisatie?
  • Hoe kunnen we als management team, directie of bestuur onze prestaties verbeteren en een topteam creëren?
  • Hoe brengen we het beste naar boven in onszelf en in elkaar?
  • Hoe komen we uit de negatieve spiraal en verbeteren we de samenwerking?
  • Wat is ervoor nodig om zelfsturing of zelforganisatie echt te laten werken in ons bedrijf?

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van trajecten die samen met klanten werden ontwikkeld. Laat je inspireren! Wil je meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering?

Video: Any Given Sunday

Coach Tony D’Amato (Al Pacino) is een levende legende in het American football. Maar sinds de drie nederlagen op rij ziet de toekomst van zijn Miami Sharks er niet bepaald rooskleurig uit. Tony vreest dat hij op het einde van het seizoen ontslagen zal worden. Wanneer zijn favoriete quarterbacks geblesseerd raken, zit er voor hem niets anders op dan een jonge onbekende Willie Beamen (Jamie Foxx) in te zetten. Hierdoor raakt het team nog verder verdeeld. Als ze opnieuw dreigen te verliezen spreekt Tony zijn gedemotiveerde en vernederde spelers in de pauze toe. Hij wijst hen op de overeenkomsten tussen het spel & het leven en maakt duidelijk wat het betekent om een team te zijn.

Middels een persoonlijke benadering, gecombineerd met een goede combinatie van theorie en praktijk heeft Ronald er aan bij gedragen dat mijn management team de volgende stappen kan zetten om verder te groeien op het gebied van: samenwerking, leiderschap en het laten groeien van medewerkers. Kwaliteiten: geweldige resultaten, aangenaam en hoge integriteit.

Hans de Groot

Managing Director IT, DELTA Fiber

Ronald brengt zaken in beweging. Hij is in staat om leiders op inspirerende wijze te helpen om hun invloed te vergroten. Zijn training met ons team heb ik ervaren als afwisselend, dynamisch en ‘to the point’. De aangereikte tips en tools konden we direct de volgende dag toepassen.

Paul van Veen

Manager VOIP, KPN

Ronald is een trainer die veel kan toevoegen aan teambuilding en de communicatie lijnen binnen één of meerdere teams. Hij geeft inzicht in wie is wie en wat je daarmee kan om elkaar sterker te maken en beter te begrijpen. Hierdoor gooit hij de deur open voor heldere communicatie en geeft handige tips en trucs mee. Mijn teams zijn sinds de training gegroeid in het geven van feedback en het benutten van elkaars kwaliteiten. Een top training met een top trainer!
Iris Radha Kishun

Supermarktmanager, Albert Heijn

“Een appel gaat alleen glimmen als je hem wrijft.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This