Inspirerende spreker nodig?

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker of workshopleider voor je (online) conferentie, congres, event, masterclass, kick-off, seminar of bijeenkomst?

Ronald van der Molen (1973) staat met regelmaat op allerlei podia in binnen- en buitenland en is een veelgevraagd spreker over bevlogenheid en de kracht van organisch leiderschap. 

De uitdaging? Veel organisaties zijn harde mechanische en controlerende structuren geworden. Het systeem lijkt belangrijker te zijn dan de mens. De meest voorkomende klacht is dat medewerkers hun creatieve potentieel niet kunnen waarmaken of vanuit managementperspectief: ze gedragen zich niet als eigenaren. Dit belemmert het vermogen om te exploreren en te innoveren, terwijl de economie en maatschappij in rap tempo veranderen. 

Zijn boodschap? Mensen en organisaties gaan pas echt floreren als de verandering op organische wijze ontstaat en wordt geleid. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Daarom gebruikt Ronald lessen uit de natuur zodat leiders en professionals anders naar hun vak gaan kijken. Hij geniet ervan als eikels in bomen veranderen.

Wat maakt hem uniek? Zijn verfrissende en mensgerichte kijk op organiseren en leidinggeven brengt mensen in beweging. Ronald combineert de beste inzichten uit de wetenschap en de praktijk met als doel: het creëren van teams en ecosystemen waar mensen floreren. 

Wat kun je verwachten? Energieke en uitdagende sessies waarbij het publiek op het puntje van hun (thuiswerk)stoel zit. Met vernieuwende inzichten, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Wat levert het op? Meer bevlogenheid, productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst. Opdrachtgevers roemen Ronald om zijn inspiratie, creativiteit, humor en scherpe analyses. 

Foto: Remco van Vondelen.

 

Waar gaan de presentaties over?

Door de jaren heen heeft Ronald over tal van onderwerpen gesproken. Veelgehoorde vraagstukken in zijn presentaties zijn:

Groeien in bevlogenheid

Op welke manieren kun je de bevlogenheid & productiviteit van medewerkers vergroten? Tijdens deze inspiratie-sessie ontdek je in hoeverre je zelf bevlogen bent, welke bronnen de bevlogenheid vergroten en hoe je deze kunt aanboren. Je leert hoe je medewerkers adequaat kunt helpen om met stress en burn-out klachten om te gaan. Inspirerend en praktisch!

Ontketen innovatie

Hoe creëer je een innovatieve organisatie die nieuwe talenten aantrekt? Hoe verander je op vernieuwende wijze, zodat je klanten en medewerkers positief verrast? Om in de toekomst voort te kunnen bestaan is aanpassingsvermogen enorm belangrijk. Organisaties moeten vandaag de dag wendbaar zijn en ook snel inspelen op technologische ontwikkelingen. Dit staat of valt met sociale innovatie. Ontketen het potentieel in je organisatie! 

Organisch leiderschap

Hoe vergroot je het aanpassingsvermogen van je organisatie? Hoe stimuleer je als leidinggevende klantgerichtheid, wendbaarheid en eigenaarschap? Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekortschiet. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Boekingen

Voor meer informatie over de prijs, mogelijkheden, boekingen en data kun je het beste contact opnemen via +31 (0)6-26920090. Laat zo nodig een bericht achter. 

Je kunt Ronald ook boeken via de volgende bureau’s:

 

Tot grote tevredenheid heeft Ronald voor ons een masterclass verzorgd over het ontketenen van innovatie. Met zijn energieke presentatie en het gebruiken van vernieuwende inzichten uit de wetenschap heeft hij de deelnemers kunnen inspireren.

Christian de Waard

Commercieel directeur, Effectory

Ronald heeft bij ons een inspiratiesessie verzorgd voor een groep van 35 (team)managers. Gebruikmakend van zijn ruime kennis en ervaring heeft hij ons laten kennismaken met de kracht van organisch leiderschap. Hoe kun je op een andere manier kijken naar prestaties van medewerkers? Hoe breng je het beste naar boven in je team? Tijdens deze middag wist hij ons met prikkelende vragen en oefeningen een spiegel voor te houden. Laat jij de plantjes groeien of wordt je aandacht opgeslokt door het onkruid?

Suzanne Bloemberg

Directiesecretaris, Menzis

Ronald heeft op enthousiaste en interactieve wijze een presentatie verzorgd voor 90 HR medewerkers over beïnvloeding en communicatie. Dit seminar maakte onderdeel uit van ons verandertraject naar zelforganisatie en heeft zeker bijgedragen aan bewustwording bij de medewerkers.

René van der Boor

Locatiemanager HRM Shared Service Center, UWV

Ons team had na een ingrijpende reorganisatie een moment van reflectie en oriëntatie op de toekomst nodig. Ronald verzorgde een mooie workshop waarin hij met heldere overzichten, diepgang en humor iedereen betrok bij het bouwen aan een gezamenlijk visie en richting. Leuk, leerzaam en inspirerend voor ons allemaal.

Anneke van Dijk

Uitgever, Management Impact

“Wanneer je een schip wil bouwen, trommel dan geen mensen bij elkaar om hout te verzamelen, gereedschappen klaar te leggen, taken te verdelen en het arbeidsproces in te delen, maar leer de mensen te verlangen naar de grote, eindeloze zee.” (A. de Saint-Exupéry) 

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This