VitalforWork

Steeds meer mensen zien het belang om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Maar hoe doe je dat op een plezierige manier? En hoe houd je het vol? Als werkgever kun je je onderscheiden door hieraan bij te dragen. Werknemers zijn immers van levensbelang voor je bedrijf.

Aantrekkelijk werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid zijn cruciaal gezien:

1) de krappe arbeidsmarkt,
2) de hoge werkdruk en
3) het toenemende ziekteverzuim.

VitalforWork helpt bedrijven om de vitaliteit & bevlogenheid te versterken. Dat doen we door de omstandigheden waarin en waaronder mensen werken te optimaliseren. We bieden inspiratiesessies, workshops en maatwerktrajecten voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Doordat we deelnemers helpen om hun gedrag én hun omgeving te veranderen ontstaan er duurzame resultaatverbeteringen.

Wil je liever helemaal ontzorgd worden? Overweeg dan onze ontdekkingsreis van een jaar. Bij de start krijgen deelnemers inzicht in hun huidige fysieke & mentale conditie. Vervolgens ontvangen ze inspiratie en professionele begeleiding om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Inclusief impactvolle sessies, online modules, handige tools, workshops, challenges, e-coaching en een app met een uitgebreid beloningsprogramma.

Onze aanpak

Als het gaat om gezondheid, organiseren bedrijven vaak projecten met een korte doorlooptijd. Bijvoorbeeld een themaweek over veerkracht. Of een themamaand rondom vitaliteit. Door de korte termijn focus is de kans groot dat de waan van de dag mensen snel weer terugtrekt in oud gedrag.

 

Daarnaast gaat de aandacht veelal uit naar werknemers die zijn uitgevallen door problemen of ziektes (curatie). Of naar mensen die dreigen uit te vallen (preventie).

 

Wat VitalforWork onderscheidt is onze amplitieve aanpak. Dit is een positieve vorm van organisatiepsychologie. Hierbij ligt de nadruk op wat er goed gaat en hoe je dit kunt versterken. De positieve insteek van amplitie zorgt voor vitale & bevlogen werknemers die hun talenten optimaal benutten.

 

Hierdoor is voorkomen of herstellen of minder nodig. En doordat we deelnemers helpen om hun gedrag en omgeving blijvend te veranderen ontstaan er duurzame resultaatverbeteringen.

Wat levert het op?

  • Goed werkgeverschap. Omdat er inzicht ontstaat in wat medewerkers nodig hebben om aan hun gezondheid te werken en hoe dit het beste kan worden aangepakt.
  • Meer werkgeluk en minder werkdruk. Omdat vitale & bevlogen medewerkers gezond zijn, veel energie hebben, toegewijd zijn en slagvaardig handelen.
  • Hogere productiviteit. Omdat medewerkers zelf aangeven hoe het werk slimmer, sneller en beter kan worden gedaan en hier actief mee experimenteren.
  • Minder verloop en verzuim. Omdat medewerkers verbinding ervaren, zich gewaardeerd voelen en worden geholpen om hun welzijn te vergroten.
  • Meer omzet en winst. Omdat bevlogen mensen klantgerichter zijn, creatiever en meer verkopen.

Ontdek de voordelen

Ben je benieuwd welke impact VitalforWork kan hebben op jouw bedrijf? Plan dan nu een demo in. Dan ontdek je zelf of VitalforWork bij jouw organisatie past.

Wil je meer weten over onze unieke aanpak, de kenmerken en de voordelen? Vraag dan ons infoblad aan. 

Met veel enthousiasme doen we als bedrijf mee aan VitalforWork. Een klantwaardering van 9,4 realiseren doe je niet zomaar. Dat kan alleen als medewerkers dagelijks die extra stap zetten voor onze opdrachtgevers. Met VitalforWork willen wij de vitaliteit & bevlogenheid vergroten en daarmee onze Great Place To Work® status nog meer glans geven.

Tony Johnson

CEO , Lemontree

De organisatie zo laten groeien dat medewerkers gaan floreren, zelf met ideeën komen en zich makkelijk kunnen aanpassen aan de snel veranderende omgeving. Dat sprak me enorm aan als rode draad in de inspirerende sessies van Ronald.

Wouter van Vliet

Sectormanager, Van Iperen

%

minder ziekteverzuim

%

minder verloop

%

meer productiviteit

%

meer klantgerichtheid

%

meer winst

VITAL thema’s

Je kunt bij ons inspiratiesessies en workshops boeken rondom de volgende thema’s:

Veerkracht

Impact

Toewijding

Aandacht

Lichamelijke fitheid

Deze thema’s komen voort uit degelijk wetenschappelijk onderzoek naar bevlogenheid. Ze beschrijven wat je kunt verwachten als je hierin groeit. En ze helpen je om de bevlogenheid van jezelf en anderen te versterken.

“Vitale & bevlogen werknemers in een gezonde werkomgeving.” 

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This