Executive coaching

Verlang je naar meer bevlogenheid, creativiteit, productiviteit of persoonlijke groei? Wil je excellent leiderschap of ondernemerschap ontwikkelen? Ben je op zoek naar nieuwe benaderingen om transformaties mogelijk te maken?

Steeds meer moderne leiders (dga’s, directeuren, ondernemers, managers en teamcoaches) ontdekken het nut van coaching. Deze vorm van persoonlijke begeleiding kan een uiterst doeltreffende manier zijn om potentiële kwaliteiten vrij te maken zodat je beter gaat presteren.

Je kunt denken aan een volgende stap in je carrière, het aanleren van een bepaalde vaardigheid, maar ook het zoeken naar een antwoord op de vraag: ‘Kom ik wel tot mijn recht?’ of ‘Wie ben ik?’. Soms kijk je terug op je leven en denk je: ‘Is dit het nu?’ of juist vooruit met de vraag: ‘Hoe kom ik verder?’ of ‘Ben ik wel op de goede weg?’. Kortom vanuit een gevoel van onrust of verlangen.

Aspecten van coaching

Coaching via Transformatio is een vorm van persoonlijke begeleiding (over het algemeen via één op één gesprekken) die gericht is op het stimuleren van je prestaties én je ontwikkeling. Daarbij horen een aantal aspecten:

 • jou begeleiden bij de ontdekkingsreis om het maximale uit jezelf te halen (het leren bevorderen);
 • het wegnemen van frustraties en obstakels (om tot inzichten te komen);
 • confronteren, aanmoedigen en prikkelen (zodat gewenst gedrag wordt gestimuleerd);
 • harmonie brengen in jouw ambities en die van de organisatie.

Desgewenst kan Transformatio verschillende assesments en testen inzetten, zoals Strengthfinder, Ixly Toolkit, Duurzame Inzetbaarheid Scan, Loopbaan Scan, FlagPage en op maat gemaakte 360° analyses.

Veelgehoorde vraagstukken

 • Hoe zet ik de volgende stap in mijn ontwikkeling?
 • Hoe kan ik weer of meer gaan floreren?
 • Hoe breng ik het beste in mensen naar boven?
 • Hoe leer ik om me sneller met anderen te verbinden zodat de samenwerking verbetert?
 • Hoe ontwikkel ik nieuwe benaderingen om de organisatie te laten veranderen of verbeteren?
 • Hoe til ik mijn onderneming naar een hoger niveau?
 • Hoe draag ik de eindverantwoordelijkheid van mijn bedrijf succesvol over?
 • Hoe werken we als eigenaren van een familiebedrijf harmonieus samen en waarborgen we de continuïteit van ons bedrijf?

Op deze pagina vind je een aantal prikkelende voorbeelden van trajecten die samen met klanten werden ontwikkeld. Laat je inspireren! Wil je meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering?

Video: Vlooien trainen

Wel eens vlooien getraind? Dit is hoe het werkt. Je neemt een potje vol vlooien met een deksel erop een kleine gaatjes voor de lucht. Je kijkt naar de vlooien en ziet dat ze non-stop tegen de deksel springen. Continu rammen ze met forse snelheid tegen het plafond. Naar menselijke maatstaven ongeveer 40 kilometer per uur. Een bijzonder pijnlijk en zinloos proces. Na die twee dagen ga je iets ontdekken…

De afgelopen anderhalf jaar heb ik met Ronald gewerkt aan mijn persoonlijke effectiviteit. Ronald helpt mij om boven de materie te komen en op mezelf te reflecteren. Door het behandelen van toepasbare theorieën en het stellen van prikkelende vragen helpt hij me om bewuster te worden van mijn eigen handelen. Ronald heeft een scherp observatievermogen en slaagt er in om snel tot de kern te komen. Door me de juiste spiegel voor te houden kom ik steeds tot nieuwe inzichten over mezelf. Ronald helpt me vervolgens om deze inzichten te vertalen naar de juiste acties om mijn effectiviteit te vergroten. Dit heeft me iedere sessie veel positieve energie gegeven om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Stefan van Vliet

Financieel directeur, Growers United

Tijdens dit coachingstraject heb ik geleerd om anders naar mezelf en mijn werk te kijken. Ronald heeft me geholpen om mijn persoonlijke DNA scherp te stellen. Hierdoor besteed ik minder tijd aan reizen & administratie, ervaar ik meer werkplezier en ben ik vaker bij mijn gezin. Bij Ronald gaan prestaties en plezier hand in hand. Zo hebben zijn inzichten om ambassadeurs te creëren mij diverse nieuwe klanten opgeleverd.

Marco van Nooord

Ondernemer, Horti-Consult

Ronald heeft een jaar met me meegewandeld in mijn werk en dat was genieten. Hij moedigt aan, is direct, confronteert, heeft humor en heeft een schat aan relevante ervaringen en kennis beschikbaar. Tijdens dit coachingstraject heb ik geleerd om dichterbij mezelf te komen, rust en overzicht te behouden in de hectiek en vervolgens boven mijzelf uit te stijgen. Ik kan iedereen een beetje Transformatio aanraden!

Matthijs Opheikens

Team manager, Gemeente Amsterdam

“Zaai een gedachte, oogst een daad. Zaai een daad, oogst een gewoonte. Zaai een gewoonte, oogst een karakter. Zaai een karakter, oogst een bestemming.” (E. Stanley Jones)

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This