Onderweg naar meer bevlogenheid

Een energieke en uitdagende inspiratie-sessie van twee dagdelen waarbij je op het puntje van je stoel zit. Met vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

In steeds meer sectoren gaan werknemers gebukt onder toenemende werkdruk. De neiging van leidinggevenden is dan om werkzaamheden weg te halen bij medewerkers die burn-out klachten ervaren, in een poging de stress te verminderen. Deze aanpak werkt echter averechts omdat de werkdruk bij hun collega’s nog verder toeneemt. Bovendien is het voor de betreffende medewerker vervelend als dit voor hem wordt besloten. Hierdoor krijgt hij het idee dat hij zijn werk niet aankan en dat de werkstress zijn schuld is.

Werk op zichzelf veroorzaakt helemaal geen druk, dit ontstaat altijd in de context of perceptie van werknemers. Je kunt het dus wel creëren als leidinggevende – en af laten nemen. Onderzoek naar bevlogenheid laat zien dat werkstress niet ontstaat door een teveel aan taakeisen, maar door een gebrek aan energiebronnen zoals: autonomie, binding / sociale steun en competentie. Kortom: we werken niet teveel of te hard, maar we laden te weinig op.

Wil je leren hoe je de tekorten in regelruimte, steun en competenties kunt herkennen? Ben je benieuwd hoe je werknemers kunt aansluiten op de energiebronnen? Wil je het werkgeluk in je organisatie een boost geven?

Inhoud van deze inspiratie-sessie

Tijdens het eerste dagdeel staat jouw persoonlijke bevlogenheid als leidinggevende centraal. Hoe kun jij weer of meer gaan floreren? De wereld heeft de beste versie van jou nodig. Vooral nu, in deze turbulente tijd, moeten veel mensen zich weer herinneren waar ze energie van krijgen, waar ze voor op willen staan en waar ze goed in zijn.

Tijdens het tweede dagdeel staat de bevlogenheid van je medewerkers centraal. Hoe kun je hun bevlogenheid stimuleren? Met bevlogen mensen werk je plezieriger samen en kun je als organisatie superieure prestaties neerzetten. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen energie halen uit het werk dat ze doen en dat dit past bij hun waarden en talenten.

Aan de hand van vernieuwende inzichten uit de wetenschap laat organisatieadviseur, trainer en leiderschapscoach Ronald van der Molen zien hoe je een energiek, zinvol en gefocust leven kunt opbouwen. En hoe je weg kunt bewegen van een leven dat energie vreet.

Aan het eind van deze inspiratie-sessie:

  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën om weer of meer te floreren
  • Begrijp je welke bronnen de kans op bevlogenheid vergroten en hoe je deze kunt aanboren
  • Weet je hoe je de bevlogenheid van werknemers een ‘boost’ kunt geven
  • Kun je werknemers adequater helpen om met werkdruk, stress & burn-out klachten om te gaan

Interesse in deze inspiratie-sessie?

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Middels een mooie mix van zijn eigen bevlogenheid en onderbouwd bewijs uit de wetenschap heeft Ronald ons veel inzicht gegeven in de kracht van organisch leiderschap. Door de vele praktische handvatten konden we direct met de materie aan de slag.

Tony Johnson

Chief, Lemontree

De organisatie zo laten groeien dat medewerkers gaan floreren, zelf met ideeën komen en zich makkelijk kunnen aanpassen aan de snel veranderende omgeving. Dat sprak me enorm aan als rode draad in de inspirerende sessies van Ronald.

Wouter van Vliet

Sectormanager, Van Iperen B.V.

%

meer productiviteit

%

minder verloop

%

minder ziekteverzuim

%

meer klantgerichtheid

%

meer winst

Het belang van bevlogenheid

Prof. dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode en tevens verbonden aan ArboNed. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Van stress naar bevlogenheid’. Hij is (co-) auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen en wordt veel gevraagd als spreker op seminars, conferenties en workshops alsmede op werkgevers en werknemers bijeenkomsten over de relatie arbeid en gezondheid. In deze korte video vertelt Willem over het belang van meer bevlogenheid.

“Je kunt slechts geven wat je hebt ontvangen.” 

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This