Onderweg naar meer bevlogenheid

De strijd om talent was nog nooit zo hevig als nu. Volgens onderzoek van McKinsey overweegt 40% van de werknemers een vertrek bij hun huidige werkgever.

Leidinggevenden moeten niet alleen talenten aantrekken, maar ook een omgeving creëren waarin medewerkers goed kunnen presteren en optimaal tot hun recht komen. Alleen dan kunnen mensen voor de organisatie behouden blijven.

Daarom is bevlogenheid in bedrijven over de hele wereld een actueel thema. Bevlogenheid verhoogt immers de duurzame inzetbaarheid van je personeel. Door hierin te investeren daalt het verzuim & verloop en stijgt de productiviteit & klantgerichtheid.

Hoe bevlogen zijn jouw medewerkers? Welke bronnen vergroten de kans op bevlogenheid en hoe kun je deze aanboren? Wat kun je doen om zelf weer of meer te gaan floreren?

Alhoewel 80% van de executives zegt dat ze veel belang hechten aan het welzijn van hun personeel, is slechts 20% van de Nederlandse werknemers bevlogen. Er gaapt dus een flinke kloof tussen wat leidinggevenden willen en wat werknemers ervaren.

Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je wat je kunt doen om deze kloof te dichten en medewerkers weer of meer te laten floreren.

Ronald van der Molen laat je zien en ervaren welke variabelen een rol spelen bij het opbouwen van een organisatie waar medewerkers energiek, zinvol en gefocust aan het werk zijn.

Inclusief vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Inhoud van deze inspiratiesessie

Tijdens het eerste dagdeel staat jouw persoonlijke bevlogenheid als leidinggevende centraal. Hoe kun jij weer of meer gaan floreren? De wereld heeft de beste versie van jou nodig. Vooral nu, in deze turbulente tijd, moeten veel mensen zich weer herinneren waar ze energie van krijgen, waar ze voor op willen staan en waar ze goed in zijn.

Tijdens het tweede dagdeel staat de bevlogenheid van je medewerkers centraal. Hoe kun je hun bevlogenheid stimuleren? Met bevlogen mensen werk je plezieriger samen en kun je als organisatie superieure prestaties neerzetten. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen energie halen uit het werk dat ze doen en dat dit past bij hun waarden en talenten.

Wil je iedereen in je bedrijf inspireren? Bekijk dan de mogelijkheden van Vitalforwork

Aan het eind van deze inspiratiesessie:

  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën om weer of meer te floreren
  • Begrijp je welke bronnen de kans op bevlogenheid vergroten en hoe je deze kunt aanboren
  • Weet je hoe je de bevlogenheid van werknemers een ‘boost’ kunt geven
  • Kun je werknemers adequater helpen om met werkdruk, stress & burn-out klachten om te gaan

Interesse in deze inspiratiesessie?

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Met de natuur als inspiratiebron heeft Ronald mijn team geholpen om te groeien in bevlogenheid en productiviteit. Deze training zit vol diepgang, interessante oefeningen, praktische adviezen en inspirerende voorbeelden. Het helpt je om meer vrucht te dragen, oftewel: anderen van jou te laten genieten. 

Antoinette Dijkhuizen

Directeur, 4You Accountancy

Ronald gaf ons team een goede boost met zijn rake analyses en interessante feiten over bevlogenheid.

Hassan Tagi

Founder en CEO, Showbird

Ronald verzorgde een enthousiaste en interactieve presentatie. Aan de hand van een metafoor uit de natuur vertelde hij een energiek en boeiend verhaal dat nog lang in je hoofd blijft zitten. Zeer inspirerend, leuk en leerzaam.

Ingrid Solleveld

Eigenaar, SOLA congressen

Het belang van bevlogenheid

Prof. dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode en tevens verbonden aan ArboNed. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Van stress naar bevlogenheid’. Hij is (co-) auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen en wordt veel gevraagd als spreker op seminars, conferenties en workshops alsmede op werkgevers en werknemers bijeenkomsten over de relatie arbeid en gezondheid. In deze korte video vertelt Willem over het belang van meer bevlogenheid.

“Je kunt slechts geven wat je hebt ontvangen.” 

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This