Organisatie advies

Wil je de klantgerichtheid, wendbaarheid en eigenaarschap in je organisatie aanwakkeren? Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken?

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. De samenleving en economie worden horizontaler en de kracht van netwerken neemt toe. Verticale organisatiestructuren en klassieke communicatiepatronen staan ter discussie. De trend is meer aandacht voor verbinding, wendbaarheid en zelfsturing.

We transformeren van een mechanische naar een organische werkwijze. Dat vraagt een andere manier van leidinggeven en organiseren dan we gewend zijn: 1) van dicteren naar voorwaarden scheppen, 2) van controleren naar vertrouwen geven en 3) van afhankelijkheid creëren naar autonomie vergroten.

In kortere en langere trajecten begeleidt Transformatio organisaties die willen verbeteren, veranderen of het geheel willen transformeren om hun droom / ambitie te realiseren. Daarnaast worden we regelmatig ingeschakeld tijdens transities naar meer verbinding, wendbaarheid en autonomie.

Tijdens trajecten worden de beste inzichten uit de wetenschap en de praktijk gecombineerd zodat de bevlogenheid, productiviteit en winst worden vergroot. 

Desgewenst kan Transformatio verschillende assesments en testen inzetten, zoals Strengthfinder, Ixly Toolkit, Agile Mindset Assesment, Cultuur Assesment en FlagPage.

Veelgehoorde vraagstukken

  • Hoe reageren we effectief op ingrijpende veranderingen in de markt?
  • Hoe veranderen we op vernieuwende wijze zodat mensen positief worden verrast?
  • Hoe kunnen we meer doen met het talent binnen onze organisatie?
  • Hoe versterken we de innovatiekracht en creativiteit?
  • Hoe kunnen we onze organisatie wendbaarder, zelfredzamer en succesvoller laten worden?
  • Hoe stimuleren we vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid?
  • Hoe verbeteren we de bevlogenheid en productiviteit?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering?

Video: De ideale onderneming

Wat klanten écht willen zijn geen producten en diensten, maar oplossingen. Oplossingen die hun ‘pijn’ wegnemen of waar ze ‘plezier’ aan beleven. In dit filmpje schetst cabaretier Lebbis op geheel eigen wijze de kenmerken van de ideale onderneming en haar werknemers.

De stuurlieden van Waalpartners hebben de enthousiaste hulp van Ronald aangepakt in de ontwikkeling naar een nieuw MT. Samen met Ronald een gedegen aanpak bepalen door goed te luisteren; bevlogen aan de slag gaan en daarbij een goede mix gebruiken van theoretische kennis, praktische ervaring én activerende werkvormen. Vooral het geweldige observatievermogen, de positiviteit en het gevoel bij de mensen heeft veel indruk op mij gemaakt.

Eric Bom

Directeur, Waalpartners

Door Ronald zijn interactieve stijl is ons inzicht gegroeid in hoe we als teamleiders zelf op veranderingen reageren en wat er voor nodig is om veranderingsprocessen succesvol te kunnen begeleiden. Door zijn praktische aanpak hebben we goed nagedacht over onze eigen invloed tijdens veranderingsprocessen. 

Niels Visser

Teamleider, Rabobank International

In de trainingen van Ronald werd de theorie toegelicht met leuke en duidelijke oefeningen die goed aansloten bij onze situatie op het werk. Ik ben me meer bewust geworden van het toepassen van verschillende stijlen van leidinggeven. Hierdoor kan ik mijn stijl beter laten aansluiten bij de behoefte van de medewerker. Inspirerend, leuk en van harte aan te bevelen. 

Piet Vonk

Manager, KPN

“Het is niet moeilijk om wilde eenden tam te krijgen, maar zodra ze tam zijn is het moeilijk om ze weer wild te maken.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This