Columns en artikelen

De kunst van het complimenteren

In veel teams (en relaties) is de verhouding tussen complimenten en kritiek volledig zoek. Ik weet nog goed dat mijn zoon voor het eerst sommen maakte op de basisschool. Hij had ze alle tien goed. Toen hij het blaadje terugkreeg stond er bovenaan ‘nul fout’. Waarom had de juffrouw niet opgeschreven hoeveel antwoorden er goed waren?

Er wordt ons een burn-out epidemie aangepraat…

Volgens een recente publicatie van TNO hadden in 2022 1,6 miljoen Nederlandse werknemers last van burn-out gerelateerde klachten. Veel mensen schrikken als ze zo’n bericht lezen. Maanden niet kunnen werken omdat je ‘opgebrand’ bent geraakt is een beangstigend scenario. Maar kloppen deze cijfers en conclusie eigenlijk wel? Of laten we ons massaal bang maken voor een beroepsziekte die niet in deze omvang bestaat?

Jongleren kun je leren

Als leidinggevende heb je slechts een beperkte hoeveelheid tijd tot je beschikking en een altijd toenemende hoeveelheid taken om uit te voeren. De week is gevuld met vergaderingen, telefoongesprekken, crisissen, afspraken en administratieve bezigheden. Vaak...

Van veroordelen naar ontwikkelen

Steeds meer leidinggevenden en medewerkers zetten vraagtekens bij de jaarlijkse evaluatiecyclus. Waar gaat het mis? Hoe kun je deze ontmoeting, die soms aanvoelt als een vonnis, veranderen in een positieve gebeurtenis? Welke elementen zorgen ervoor dat je echte communicatie ervaart, die verder gaat dan het invullen van papierwerk voor de HR afdeling?

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This