Organisch leiderschap

Wat hebben medewerkers vandaag de dag nodig om te floreren? Door welke fasen gaan bedrijven tijdens transities naar meer klantgerichtheid, wendbaarheid en eigenaarschap? Hoe kun je de toekomstbestendigheid van je bedrijf vergroten?

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekortschiet. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten.

Tijdens deze inspiratiesessie leer je hoe je leidinggeeft aan zo’n transitie en hoe dit jou als leidinggevende verandert. Organisatieadviseur, trainer en leiderschapscoach Ronald van der Molen neemt je mee in wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren.

Ontdek hoe je het leiderschap in andere mensen kunt aanwakkeren. Want de belangrijkste taak van een leider is om meer leiders scheppen. Inclusief casussen van voorlopers en wat dit kan opleveren.

Lees voor meer informatie het inkijkexemplaar van De kracht van organisch leiderschap (genomineerd voor managementboek van het jaar 2019).

Wat kun je verwachten?

Een energieke en uitdagende inspiratiesessie van 60-90 minuten of van een dagdeel waarbij je op het puntje van je stoel zit. Met vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden van innovatieve organisaties en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Aan het eind van deze inspiratiesessie:

  • Weet je hoe je jouw organisatie wendbaarder en zelfredzamer kunt maken
  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën over leiderschap
  • Begrijp je hoe je deze leiderschapsprincipes kunt toepassen

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Ronald heeft ons als (team) managers laten kennismaken met de kracht van organisch leiderschap. Hoe kun je op een andere manier kijken naar prestaties van medewerkers? Hoe breng je het beste naar boven in je team? Tijdens deze middag wist hij ons met prikkelende vragen en oefeningen een spiegel voor te houden. Laat jij de plantjes groeien of wordt je aandacht opgeslokt door het onkruid?

Suzanne Bloemberg

Teammanager, Menzis

Ronald heeft op enthousiaste en interactieve wijze een presentatie verzorgd voor 90 HR medewerkers over beïnvloeding en communicatie. Dit seminar maakte onderdeel uit van ons verandertraject naar zelforganisatie en heeft zeker bijgedragen aan bewustwording bij de medewerkers.

René van der Boor

Locatiemanager HRM Shared Service Center, UWV

“Een boom gaat niet sneller groeien door aan zijn takken te trekken.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This