Organisch leiderschap

Hoe vergroot je het aanpassingsvermogen van je organisatie? Hoe stimuleer je als moderne leider meer klantgerichtheid, wendbaarheid en eigenaarschap?

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekortschiet. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten.

Tijdens deze inspiratie-sessie leer je hoe je leidinggeeft aan zo’n transitie en hoe dit jou als leidinggevende verandert. Organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen neemt je mee in wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Ontdek hoe je het leiderschap in andere mensen kunt aanwakkeren. Want de belangrijkste taak van een leider is om meer leiders scheppen. Inclusief casussen van voorlopers en wat dit kan opleveren.

Lees voor meer informatie het boek De kracht van organisch leiderschap (genomineerd voor managementboek van het jaar 2019).

Wat kun je verwachten?

Een energieke en uitdagende inspiratie-sessie van 60-90 minuten of van een dagdeel uur waarbij je op het puntje van je stoel zit. Met vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden van innovatieve organisaties en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Aan het eind van deze training

  • Weet je hoe je jouw organisatie wendbaarder en zelfredzamer kunt maken
  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën over leiderschap
  • Begrijp je hoe je deze leiderschapsprincipes kunt toepassen

 

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Ronald heeft ons als (team) managers laten kennismaken met de kracht van organisch leiderschap. Hoe kun je op een andere manier kijken naar prestaties van medewerkers? Hoe breng je het beste naar boven in je team? Tijdens deze middag wist hij ons met prikkelende vragen en oefeningen een spiegel voor te houden. Laat jij de plantjes groeien of wordt je aandacht opgeslokt door het onkruid?

Suzanne Bloemberg

Directiesecretaris, Menzis

“Een boom gaat niet sneller groeien door aan zijn takken te trekken.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This