Masterclass: organisch leiderschap

Hoe vergroot je het aanpassingsvermogen van je organisatie? Hoe stimuleer je als moderne leider meer verbinding, wendbaarheid en autonomie?

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekortschiet. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten.

Tijdens deze masterclass leer je hoe je leidinggeeft aan zo’n transitie en hoe dit jou als leidinggevende verandert. Organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen neemt je mee in wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Ontdek hoe je het leiderschap in andere mensen kunt aanwakkeren. Want de belangrijkste taak van een leider is om meer leiders scheppen.

Lees voor meer informatie dit artikel in Holland Management Review over de kracht van organisch leiderschap. 
 

Aan het eind van deze masterclass

  • Weet je hoe je jouw organisatie wendbaarder en zelfredzamer kunt maken
  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën over leiderschap
  • Begrijp je ook hoe je deze leiderschapsprincipes kunt toepassen

 
Interesse in de masterclass organisch leiderschap?

In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf ook reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren. Ervaar de kracht van organisch leiderschap!

Ronald heeft ons als (team) managers laten kennismaken met de kracht van organisch leiderschap. Hoe kun je op een andere manier kijken naar prestaties van medewerkers? Hoe breng je het beste naar boven in je team? Tijdens deze middag wist hij ons met prikkelende vragen en oefeningen een spiegel voor te houden. Laat jij de plantjes groeien of wordt je aandacht opgeslokt door het onkruid?

Suzanne Bloemberg

Directiesecretaris, Menzis

“Een boom gaat niet sneller groeien door aan zijn takken te trekken.”

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This