Design methodes

Autonome teams en Agile-methodes gedijen in een horizontale organisatiestructuur. In het boek De kracht van organisch leiderschap lees je hoe je een organisatie kunt herontwerpen.

Het ontwerpproces biedt een prachtige kans om het aanwezige leiderschap in medewerkers aan te wakkeren, dus schakel hen in. Hoe meer mensen je erbij kunt betrekken, hoe beter. Vooral medewerkers uit het primaire proces hebben goed zicht op wat belangrijk is voor klanten en wat er speelt in de praktijk. Door hen te betrekken, vergroot je de kwaliteit van het ontwerp en neemt het draagvlak toe. 

Methodes zoals Design Thinking, Appreciative Inquiry en Future Search maken het mogelijk om de kennis en ideeën van iedereen in de organisatie in te zetten, zelfs als het om honderden of duizenden medewerkers gaat. 

Design Thinking

De design thinking methode is een mensgerichte, instinctieve benadering om te vernieuwen en te innoveren op basis van onder andere technologieën, klantbehoefte en klantwensen.

Appreciative Inquiry

Door situaties te onderzoeken op wat je waardeert (wat gaat er nu al goed) en medewerkers hierop te bevragen (waar wil je meer van), kan een breed gedragen aanpak ontstaan die helpt om de gedroomde toekomst te realiseren. 

Future Search

Future Search is een aanpak om met een zo groot mogelijke groep mensen een toekomstvisie en actieplan te vormen. Scharnierpunt in het proces is een conferentie van tweeënhalve dag. 

Beweging stimuleren

Wil je de beweging naar meer organische vormen van samenwerken en leidinggeven stimuleren? Gebruik dan de hashtag #organischleiderschap. Zo kunnen we samen nog meer mensen inspireren om de kracht van organisch leiderschap te ontdekken.

Wil je een ervaring delen over wat je hebt meegemaakt tijdens het toepassen van de lessen uit dit boek? Ben je op zoek naar een spreker, organisatieadviseur of leiderschapscoach? Wil je meerdere exemplaren van het boek bestellen?

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 4x per jaar de beste tips en strategieën over leiderschap, bevlogenheid en het creëren van ambassadeurs. Laat je bedrijf bloeien! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This