Coaching

Steeds meer leidinggevenden en ondernemers ontdekken het nut van coaching. Deze vorm van persoonlijke begeleiding is een uiterst doeltreffende manier om zakelijke en persoonlijke doelen te helpen realiseren. Dit kan een volgende stap zijn in een carrière, het aanleren van een bepaalde vaardigheid, maar ook het zoeken naar een antwoord op de vraag: ‘Kom ik wel tot mijn recht?’ of ‘Wie ben ik?’. Soms kijkt u terug op uw leven en denkt u: ‘Is dit het nu?’ of juist vooruit met de vraag: ‘Hoe kom ik verder?’ of ‘Ben ik wel op de goede weg?’. Kortom vanuit een gevoel van onrust of verlangen.

Aspecten van coaching

Coaching via Transformatio is een vorm van persoonlijke begeleiding (over het algemeen d.m.v. één op één gesprekken) die gericht is op het stimuleren van de prestaties en de ontwikkeling van het individu. Daarbij horen een aantal aspecten:

 • De coachee begeleiden bij de ontdekkingsreis om het maximale uit zichzelf te halen (het leren bevorderen)
 • Het wegnemen van frustraties en obstakels (om tot inzichten te komen)
 • Het confronteren, aanmoedigen, prikkelen van de coachee (zodat gewenst gedrag wordt gestimuleerd)
 • Harmonie brengen in de ambities van het individu en de organisatie (zodat er een betere balans ontstaat)

Werkwijze

Een coachingstraject bij Transformatio begint met een intake en aansluitende sessie van in totaal 2 uur (indien gewenst samen met de directe leidinggevende / het bestuur). Tijdens dit gesprek formuleren we een duidelijke leervraag en worden de uitdagingen in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt er een traject afgesproken dat speciaal is afgestemd op uw leervraag, functioneren en ontwikkelingsniveau. Desgewenst wordt het traject begonnen met een 360 graden analyse waardoor u feedback ontvangt op uw gedrag en leert om bondgenoten te verkrijgen bij het realiseren van doelstellingen.

De rol van de coach bestaat erin om u bewust te maken van uw functioneren, uw verantwoordelijkheidsgevoel te versterken, alternatieve opties te tonen en de realisatie van de alternatieven mogelijk te maken.

Drie niveaus

Het uiteindelijke doel van coaching is ervoor te zorgen dat u zichzelf op lange termijn kan blijven verbeteren. Daarbij is het van cruciaal belang om oog te hebben voor uw competentieniveau. Onder competenties wordt verstaan: een samenhangend geheel van kennis, houding en vaardigheden. Transformatio onderscheidt de volgende drie niveaus:

 1. Transactioneel: prestaties leveren (u helpen om taken beter uit te voeren)
 2. Transformationeel: groei bevorderen (de voorwaarden voor verandering creëren)
 3. Autogeen: potentieel vrijmaken (het ‘leren leren’ bevorderen)

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en investering.

Hieronder staan een aantal prikkelende voorbeelden van trajecten die samen met klanten werden ontwikkeld. Laat u inspireren!

Tot hier… en nu verder

Wilt u meer uit uzelf, uw leven en uw werk halen? Bent u al succesvol als leidinggevende en wilt u nog succesvoller worden? “Tot hier… en nu verder” is een uitdagend en op maat gemaakt coachingstraject van twaalf maanden waarin u leert om van uw slechte gewoontes af te komen en de resultaten te bereiken die u ten diepste wilt.

Het traject begint met de vraag: Wat staat u in de weg? Peter Drucker zei het al: “We spenderen een hoop tijd om leiders te leren wat ze moeten leren. We besteden te weinig tijd om hen te leren wat ze niet meer moeten doen. De helft van de leiders die ik ben tegengekomen, hoef je niet te vertellen wat ze moeten doen. Ze moeten leren waarmee ze moeten ophouden.”

Uw inspanningen werpen hun vruchten af. U doet het goed binnen uw werkveld. Maar iets staat u in de weg om de volgende stap te zetten, uit te blinken als leidinggevende en nog succesvoller te worden. Een vorm van gedrag waarvan u zichzelf mogelijk niet eens bewust bent. Het zou wel zelfs precies die eigenschap kunnen zijn – bijvoorbeeld altijd willen winnen – die u heeft gebracht waar u nu bent. Aan de hand van 360 graden feedback ontdekt u welke gewoontes een barrière vormen tussen u en de doelen die u nastreeft. Tijdens de rest van het traject leert u vaardigheden die u helpen om uw kwaliteiten beter te doseren en uw valkuilen te vermijden.

Wat het oplevert:

 • Know-how om feedback te ontvangen en bondgenoten te verkrijgen bij het realiseren van persoonlijke en zakelijke doelstellingen.
 • Inzicht in uw eigen gedrags- en communicatiegewoonten
 • Het leveren van een positieve(re) bijdrage aan uw omgeving
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl
 • Het versterken van uw kwaliteiten en vermijden van uw valkuilen
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen

Bent u nieuwsgierig wat dit traject u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie.

——————–

Ontdek de rijkdom in uzelf

Wilt u meer tijd besteden aan uw passies, succesvoller zijn en meer voldoening ervaren? Wilt u een nieuwe richting inslaan en kunt u wel wat ondersteuning en stimulans gebruiken? Heeft u het idee dat er meer moet zijn in het leven en bent op zoek naar wat dat is?

Veel mensen gaan door het leven zonder dat ze weten wat hun talenten en passies zijn. Ze vragen zich af wie ze zijn en wat het doel is van hun leven. Als dit voor u geldt dan leeft u waarschijnlijk toe naar het weekend of uw volgende vakantie. Dat hoeft niet zo te zijn. “Ontdek de rijkdom in uzelf” is een op maat gemaakt coachingstraject van zes of twaalf maanden waarin u ontdekt wie u bent, wat u kunt en wat u ten diepste wilt.

Het doel van dit traject is: u leren om een goed en vervullend leven te leiden. Hiervoor is het belangrijk dat u ontdekt wat uw natuurlijke kracht is en waar u passie voor heeft. U ontvangt praktische oefeningen die u helpen ontdekken wat belangrijk voor u is en hoe u dit kunt bereiken. En u leert welke overtuigingen en angsten u op dit moment belemmeren en hoe u deze kunt overwinnen.

Wat het oplevert:

 • Inzicht in wie u bent, wat u kunt en waar u gelukkig van wordt
 • Het leveren van een positieve(re) bijdrage aan uw omgeving
 • Meer balans tussen werk- en privéleven
 • Beter leren realiseren van (persoonlijke) veranderingen
 • Meer plezier en passie in het leven
 • Leven en werken vanuit prioriteiten

Bent u nieuwsgierig wat dit traject u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie.

——————–

Bouwen aan een bloeiende onderneming

Verdient u te weinig met uw praktijk als u dit afzet tegen de tijd en moeite die u investeert? Worstelt u met acquisitie? Vraagt u te lage prijzen? Wilt u uw onderneming naar een hoger niveau tillen? Vind u het lastig om uw bedrijf goed te marketen? Dan is het coachingstraject “Bouwen aan een bloeiende onderneming” iets voor u.

Worstelen met uw bedrijf is niet wat u wilt. Een bloeiende onderneming staat ten dienste van u en geeft u wat u nodig hebt om een goed en vervullend leven te leiden. “Bouwen aan een bloeiende onderneming” is een op maat gemaakt coachingstraject van zes of twaalf maanden speciaal voor ondernemers of directeuren van MKB’s.

Het doel van het traject is: u helpen om een succesvolle onderneming op te bouwen. Tijdens dit traject leert u hoe u betere klanten kunt krijgen met het werk dat uw passie heeft. Hierdoor kunt u meer geld verdienen met minder moeite. U ontdekt welke belemmerende overtuigingen en angsten effectieve marketing in de weg staan. U ontvangt handige instrumenten die u helpen om uw onderneming op een hoger niveau te tillen, zonder dat dit ten koste gaat van uw vrije tijd. En u ontdekt hoe u uw concurrenten te slim af kunt zijn door scherpe keuzes te maken.

Wat het oplevert:

 • Een winstgevend(er) bedrijf (en dus financiële zekerheid)
 • Beter begrijpen van klantbehoeften
 • Het beheersen van lucratieve marketingprincipes
 • Klanten tot ambassadeurs maken
 • Meer succes en voldoening (zakelijk en privé)
 • Grotere impact op de mensen om u heen

Bent u nieuwsgierig wat dit traject u kan opleveren? Neem contact op voor meer informatie.

——————–

Beginnen met leidinggeven

Kent u de inhoud van A tot Z, maar is leidinggeven nieuw voor u? Wilt u weten welke vaardigheden u hiervoor nodig heeft en welke valkuilen u dient te vermijden? Worstelt u met het vinden van een goede balans tussen uitvoerende en leidinggevende taken? Vraagt u zich af hoe u het beste naar boven brengt in zelfstandig opererende medewerkers?

De overstap van een uitvoerende naar een leidinggevende functie wordt vaak onderschat. Er verandert heel wat. Van specialist wordt u generalist en krijgt u te maken met het aansturen van mensen. Aan de ene kant krijgt u meer invloed en tegelijkertijd wordt u ook een stuk afhankelijker van anderen. Als leidinggevende bent u een evenwichtskunstenaar die balanceert tussen de belangen van de directie en die van uw medewerkers.

Het doel van dit coachingstraject is: u leren om deze nieuwe rol met succes in te vullen. Tijdens dit traject leert u om het talent in de organisatie aan de visie & missie te verbinden. Dit draagt bij aan het succes van het individu én de organisatie. De nadruk ligt op het inspireren en motiveren van medewerkers. Hierdoor wordt leidinggeven van begin af aan leuk, uitdagend en succesvol.

Wat het oplevert:

 • Een helder beeld van uw nieuwe positie en rol
 • Inzicht in waar u goed in bent en wat u als leidinggevende wilt bereiken
 • Verbetering van uw vaardigheden om prestaties te stimuleren en volgen
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl

——————–

Groeien in verbindende communicatie

Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren? De manier waarop we communiceren is – meestal onbedoeld – gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van het hart.

Hiervoor maken we gebruik van het model van geweldloze communicatie (nonviolent communication). Dit is een taal van mededogen waarmee u de machtsstrijd kunt overstijgen door in te zetten op vertrouwen en samenwerking. Door op deze ontwapenende wijze te communiceren kunt u effectiever feedback geven, latente conflicten voorkomen en onderhandelingen soepeler laten verlopen.

Het doel van dit traject is: werkelijk verbinding maken met uzelf en de ander. U leert om uw eigen behoeftes op doeltreffende wijze te uiten en u te verbinden met wat de ander ervaart en nodig heeft. Hierdoor vergroot u uw vermogen om bij (schijnbaar) tegengestelde belangen tot oplossingen te komen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.

Wat het oplevert
 • Meer inzicht in uw eigen gevoelsleven en de achterliggende behoeften (EQ)
 • De kunst van vragen stellen en actief luisteren beter begrijpen en toepassen
 • Inzicht in de werking van het filter en uw persoonlijke valkuilen
 • Positievere interacties met klanten en werknemers
 • Praktische handvatten om win-win situaties te creëren
 • Doeltreffend communiceren tijdens (latente) conflicten

——————–

Groeien in excellent leiderschap

Hoe kunt u uw medewerkers beter helpen slagen? Wat zorgt ervoor dat de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie toeneemt? Welke elementen zijn van belang bij het volgen en stimuleren van prestaties? Hoe kunt u belangrijke beslissingen het beste communiceren?

Excellent leiderschap vraagt om een goede balans tussen het bereiken van resultaten en het bouwen van relaties. Succes hangt voor een belangrijk deel af van de mate waarin de leidinggevende in staat is om ervoor te zorgen dat het werk wordt gedaan én dat medewerkers zich ontwikkelen. Het gebeurt maar al te vaak dat managers het veel te druk hebben met de eerste taak om aan de tweede toe te komen.

Tijdens dit coachingstraject leert u om de potentiële kwaliteiten van medewerkers vrij te maken zodat medewerkers zo goed mogelijk presteren. U ontwikkelt een dienende houding en een managementstijl die mensen groot maakt. U leert om het talent in de organisatie aan de visie & missie te verbinden. Dit draagt bij aan het succes van het individu én de organisatie.

 • Verbetering van uw vaardigheden om slim te delegeren en prestaties te stimuleren
 • Situationele begeleiding op basis van competenties en aspiraties van medewerkers
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen
 • Toename in betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl

——————–

Bent u nieuwsgierig naar de inhoud en investering van de bovenstaande coachingstrajecten? Neem contact op en ontdek wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ontdek hoe een eenzame worsteling verandert in een inspirerende reis!

banner ad
line
footer
Mogelijk gemaakt door WordPress | Ontworpen door Elegant Themes