Groeien in bevlogenheid

Hoe kun je als leidinggevende verbinding stimuleren zodat mensen gaan floreren? Welke bronnen vergroten de kans op bevlogenheid en hoe kun je deze aanboren?

Mensen floreren als ze zich energiek voelen, bijdragen aan een betekenisvolle ambitie en vooruitgang boeken. Het gevolg hiervan is: meer verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Onderzoek laat zien dat bevlogen mensen klantgerichter zijn, productiever, meer verkopen, minder verzuimen en veiliger werken. Bovendien zijn bedrijven met een groot aantal bevlogen medewerkers innovatiever, kwalitatiever en winstgevender.

Tijdens het eerste dagdeel staat jouw persoonlijke bevlogenheid als leidinggevende centraal. Hoe kun jij weer of meer gaan floreren? De wereld heeft de beste versie van jou nodig. Vooral nu, in deze turbulente tijd, moeten veel mensen zich weer herinneren waar ze energie van krijgen, waar ze voor op willen staan en waar ze goed in zijn. Dit zelfbewustzijn leidt tot zelfvertrouwen en dat is weer de sleutel tot het nemen van verantwoordelijkheid.

Waarom staan thema’s zoals bevlogenheid en werkgeluk zo in de belangstelling? Wat is bevlogenheid precies? Waarom zou je het stimuleren? Hoe komt bevlogenheid tot stand? Aan de hand van vernieuwende inzichten uit de wetenschap laat organisatieadviseur en leiderschapscoach Ronald van der Molen zien hoe je een energiek, zinvol en gefocust leven kunt opbouwen. En hoe je weg kunt bewegen van een leven dat energie vreet.

Tijdens het tweede dagdeel staat de bevlogenheid van je medewerkers centraal. Hoe kun je hun bevlogenheid stimuleren? Met bevlogen mensen werk je plezieriger samen en kun je als organisatie superieure prestaties neerzetten. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen energie halen uit het werk dat ze doen en dat dit past bij hun waarden en talenten.

Hoe kun je de werkomgeving zo inrichten dat je collega’s ernaar verlangen om naar of aan het werk te gaan? Welke factoren in organisaties versterken en belemmeren de bevlogenheid? Hoe reageer je adequaat op werkdruk en burn-out klachten bij medewerkers? Hoe stimuleer je de betrokkenheid als mensen (deels) vanuit huis vanuit werken? Aan de hand van het ABC van bevlogenheid verkennen we wat voor soort werkomgeving mensen vandaag de dag nodig hebben om tot bloei te komen.

Lees voor meer informatie dit artikel over hoe we voor meer bevlogenheid kunnen zorgen. 

Wat kun je verwachten?

Een energieke en uitdagende inspiratie-sessie van een dag of van twee dagdelen waarbij je op het puntje van je stoel zit. Met vernieuwende inzichten uit de wetenschap, praktische voorbeelden en originele oefeningen die tot nadenken stemmen en duurzame resultaten opleveren.

Aan het eind van deze inspiratie-sessie:

  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën om weer of meer te floreren
  • Begrijp je welke bronnen de kans op bevlogenheid vergroten en hoe je deze kunt aanboren
  • Weet je hoe je de bevlogenheid van medewerkers een ‘boost’ kunt geven
  • Kun je medewerkers adequater helpen om met stress & burn-out klachten om te gaan

Ben je benieuwd welke impact dit kan hebben op jouw organisatie?

Met de natuur als inspiratiebron heeft Ronald mijn team geholpen om te groeien in bevlogenheid en productiviteit. Deze training zit vol diepgang, interessante oefeningen, praktische adviezen en inspirerende voorbeelden. Het helpt je om meer vrucht te dragen, oftewel: anderen van jou te laten genieten. 

Antoinette Dijkhuizen

Directeur, 4You Accountancy

Return on engagement 

%

meer productiviteit

%

veiliger werk

%

minder ziekteverzuim

%

meer klantgerichtheid

%

meer omzet & winst

Het belang van bevlogenheid

Prof. dr. Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode en tevens verbonden aan ArboNed. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Van stress naar bevlogenheid’. Hij is (co-) auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen en wordt veel gevraagd als spreker op seminars, conferenties en workshops alsmede op werkgevers en werknemers bijeenkomsten over de relatie arbeid en gezondheid. In deze korte video vertelt Willem over het belang van meer bevlogenheid.

“Je kunt slechts geven wat je hebt ontvangen.” 

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This