De kracht van organisch leiderschap

 Op 19 november 2018 verschijnt mijn nieuwe boek bij Management Impact (onderdeel van Vakmedianet). De inhoud is gebasseerd op mijn ervaring als executive coach en een kwalitatief onderzoek naar tien Nederlandse koplopers. Hierin werd ik begeleid door Willem van Rhenen, professor engagement & productivity bij Nyenrode.

Samenvatting:

  • Waarom is er bij herhaling zoveel belangstelling voor ondernemerschap, zelfsturing en Agile-methodes?
  • Wat zorgt ervoor dat organisaties wendbaar blijven en slim inspelen op innovaties?
  • Hoe kun je het leiderschap in andere mensen aanwakkeren?

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekort schiet. In de natuur heeft het organisme dat de beste verbindingen legt, zich goed aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen. Daar kunnen we veel van leren.

Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten. Het resultaat? Meer bevlogenheid, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst.

In dit boek beschrijft leiderschapsexpert Ronald van der Molen hoe je leidinggeeft aan zo’n transitie en hoe dit jou als leidinggevende verandert. Aan de hand van vijf fasen en tien grondbeginselen laat hij zien hoe je de autonomie van mensen kunt vergroten in plaats van hun afhankelijkheid. Je ontdekt wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Hierdoor zijn ze beter in staat om hun talenten in te zetten voor gave producten of diensten waar klanten blij van worden.

Pluk de vruchten van de worstelingen en de successen van innovatieve organisaties zoals: Bakker van Maanen, GGD West-Brabant, Heembouw, Bodegraven Reeuwijk, Computest,  Familiehulp (onderdeel van Buurtzorg), Bunnik Plants, Hollands Kroon, Vierstroom Zorg Thuis en Incentro. Ervaar de kracht van organisch leiderschap.

Nieuw boek

Ontdek de kracht van organisch leiderschap.

Informatiemap

Download de informatiemap en verken het aanbod van Transformatio

“Word je een boom of blijf je een eikel?”

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 6x per jaar de inspiratie-mail en ontdek hoe je de bevlogenheid, productiviteit en winstgevendheid kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This