Onderzoek: organisch leiderschap

Verticale organisatiestructuren staan steeds meer ter discussie. De samenleving en economie worden horizontaler en de kracht van netwerken neemt toe. De trend is meer aandacht voor zelfsturing en de wereld lijkt veel rijper te zijn voor bijvoorbeeld sociotechniek dan in de jaren 60 en 70.

Er is een groeiend besef onder leiders dat het stimuleren van meer initiatief en innovatie bij medewerkers alleen lukt als er binnen de organisatie ruimte wordt geboden aan ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Dit vergt een andere manier van leidinggeven, samenwerken en organiseren dan we gewend zijn. Voor deze nieuwe aanpak hebben we nog weinig routines ontwikkeld. Veel leidinggevenden willen wel, maar weten niet hoe en vallen terug in hun oude gewoontes of worstelen met hiërarchische structuren.

Daarom onderzoek ik in 2017 tien bedrijven en instellingen die hun organisatie fors platter maken en inzetten op wendbaarheid en zelforganisatie. Hierin word ik begeleid door Willem van Rhenen, professor Engagement & Productivity bij Nyenrode. Een jaar lang volg ik vijf commerciële organisaties (een bakkerij, twee ICT bedrijven, een potplantenkweker en een bouwbedrijf) en vijf gesubsidieerde organisaties (twee gemeenten, twee zorginstellingen en een GGD). De kleinste organisatie heeft iets meer dan honderd werknemers in dienst en de grootste een paar duizend. De resultaten van dit kwalitatieve onderzoek worden opgetekend in een nieuw boek over organisch leiderschap. Dit boek verschijnt naar verwachting medio 2018.

U kunt op de hoogte blijven van de uitkomsten van het onderzoek via de inspiratie-mail. Omdat het onderzoek zoveel interessante inzichten oplevert heb ik besloten om deze kennis nu al te delen in een pilot. Hiervoor ben ik op zoek naar drie organisaties met minimaal 100 werknemers die een transformatie willen doormaken naar meer wendbaarheid en zelforganisatie. Een reactie die ik vaak krijg van leidinggevenden is: “Dit is WAT we willen, maar we weten niet goed HOE”. Wilt u uw bedrijf of instelling toekomstbestendig maken? Bent u op zoek naar ‘state-of-the-art’ inzichten en ‘best practices’ die de kans op succes vergroten? Kunt u wel wat externe hulp gebruiken bij deze transitie?

Neem contact op om de voorwaarden & investering te bespreken en doe als eerste uw voordeel met de resultaten van mijn onderzoek.

banner ad
line
footer
Mogelijk gemaakt door WordPress | Ontworpen door Elegant Themes