Onderzoek: organisch leiderschap

Verticale organisatiestructuren staan steeds meer ter discussie. De samenleving en economie worden horizontaler en de kracht van netwerken neemt toe. Verticale organisaties in een horizontale maatschappij; hoelang houden we dat nog vol? Klassieke en interactieve methoden van leiderschap knellen meer en meer. De trend is meer aandacht voor autonome teams en Agile-methodes. Bovendien lijkt de wereld rijper te zijn voor bijvoorbeeld sociotechniek dan in de jaren 60 en 70.

Steeds meer leiders realiseren zich dat het stimuleren van meer initiatief en verantwoordelijkheid bij medewerkers alleen lukt als zij binnen de organisatie ruimte bieden aan ondernemerschap. Dit vergt een andere manier van leidinggeven, samenwerken en organiseren dan we gewend zijn. Voor deze nieuwe aanpak hebben we nog weinig routines ontwikkeld. Veel leidinggevenden willen wel, maar weten niet hoe of ze vallen terug in hun oude gewoontes.

Daarom heb ik in 2017 en 2018 tien organisaties onderzocht die fors platter worden en een transitie doormaken naar wendbaarheid en zelforganisatie. Je kunt de onderzoeksopzet hier downloadenMijn begeleider bij studie was Willem van Rhenen, professor Engagement & Productivity bij Nyenrode.De organisaties die ik heb onderzocht zijn: 

De resultaten van dit onderzoek worden opgetekend in een nieuw boek met de titel ‘De kracht van organisch leiderschap’. Dit boek verschijnt 19 november bij Management Impact (onderdeel van Vakmedianet).  

 

Nieuw boek

Ontdek de kracht van organisch leiderschap.

Informatiemap

Download de informatiemap en verken het aanbod van Transformatio

Laat je inspireren!

Sluit je ook aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders en ondernemers. Ontvang 6x per jaar de inspiratie-mail en ontdek hoe je de bevlogenheid, productiviteit en winstgevendheid kunt vergroten.

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This