Coachingstrajecten

Het uiteindelijke doel van coaching is ervoor te zorgen dat jij jezelf op lange termijn kunt blijven verbeteren. Daarbij is het van cruciaal belang om oog te hebben voor je competentieniveau. Onder competenties wordt verstaan: een samenhangend geheel van kennis, houding en vaardigheden. Transformatio onderscheidt de volgende drie niveaus:

 1. Transactioneel: prestaties leveren (je helpen om taken beter uit te voeren)
 2. Transformationeel: groei bevorderen (de voorwaarden voor verandering creëren)
 3. Autogeen: potentieel vrijmaken (het ‘leren leren’ bevorderen)

Hieronder staan een aantal prikkelende voorbeelden van trajecten die samen met klanten werden ontwikkeld. Laat je inspireren en neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering.

 


Tot hier… en nu verder

Wil je meer uit jezelf, je leven en je werk halen? Ben je al succesvol als leidinggevende en wil je nog succesvoller worden? “Tot hier… en nu verder” is een uitdagend en op maat gemaakt coachingstraject waarin je leert om van jouw slechte gewoontes af te komen en de resultaten te bereiken die je ten diepste wilt.

Het traject begint met de vraag: Wat staat jou in de weg? Peter Drucker zei het al: “We spenderen een hoop tijd om leiders te leren wat ze moeten leren. We besteden te weinig tijd om hen te leren wat ze niet meer moeten doen. De helft van de leiders die ik ben tegengekomen, hoef je niet te vertellen wat ze moeten doen. Ze moeten leren waarmee ze moeten ophouden.”

Jouw inspanningen werpen hun vruchten af. Je doet het goed binnen uw werkveld. Maar iets staat je in de weg om de volgende stap te zetten, uit te blinken als leidinggevende en nog succesvoller te worden. Een vorm van gedrag waarvan je jezelf mogelijk niet eens bewust bent. Het zou wel zelfs precies die eigenschap kunnen zijn – bijvoorbeeld altijd willen winnen – die je heeft gebracht waar je nu bent. Aan de hand van 360 graden feedback ontdek je welke gewoontes een barrière vormen tussen jou en de doelen die je nastreeft. Tijdens de rest van het traject leer je vaardigheden die je helpen om je kwaliteiten beter te doseren en jouw valkuilen te vermijden.

Wat het oplevert:

 • Know-how en show-how om feedback te ontvangen en bondgenoten te verkrijgen bij het realiseren van persoonlijke en zakelijke doelstellingen.
 • Inzicht in je eigen gedrags- en communicatiegewoonten
 • Het leveren van een positieve(re) bijdrage aan je omgeving
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl
 • Het versterken van kwaliteiten en vermijden van valkuilen
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen

 


Ontdek de rijkdom in jezelf

Wil je meer tijd besteden aan je passies, succesvoller zijn en meer voldoening ervaren? Wil je een nieuwe richting inslaan en kun je wel wat ondersteuning en stimulans gebruiken? Heb je het idee dat er meer moet zijn in het leven en ben je op zoek naar wat dat is? 

“Ontdek de rijkdom in jezelf” is een op maat gemaakt coachingstraject waarin je ontdekt wie je bent, wat je kunt en wat je ten diepste wilt. Het doel van dit traject is: jou leren om een goed en vervullend leven te leiden.

Hiervoor is het belangrijk dat je ontdekt wat jouw natuurlijke kracht is en waar je passie voor hebt. Je ontvangt praktische oefeningen die je helpen ontdekken wat belangrijk is en hoe je dit kunt bereiken. En je leert welke overtuigingen, angsten en gedragingen jou op dit moment belemmeren en hoe je deze kunt overwinnen.

Wat het oplevert:

 • Inzicht in wie je bent, wat je kunt en waar je gelukkig van wordt
 • Het leveren van een positieve(re) bijdrage aan je omgeving
 • Meer balans tussen werk- en privéleven
 • Beter leren realiseren van (persoonlijke) veranderingen
 • Meer plezier en passie in het leven
 • Leven en werken vanuit prioriteiten

 


Bouwen aan een bloeiende onderneming

Verdien je te weinig met jouw bedrijf als je dit afzet tegen de tijd en moeite die je investeert? Worstel je met acquisitie? Vraag je te lage prijzen? Wil je jouw onderneming naar een hoger niveau tillen? Vind je het lastig om je bedrijf goed te marketen? Dan is het coachingstraject “Bouwen aan een bloeiende onderneming” iets voor jou.

Worstelen met je bedrijf is niet wat je wilt. Een bloeiende onderneming staat ten dienste van jou en geeft je wat je nodig hebt om een goed en vervullend leven te leiden. “Bouwen aan een bloeiende onderneming” is een op maat gemaakt coachingstraject van zes of twaalf maanden speciaal voor freelancers, ondernemers en eigenaren van MKB’s.

Het doel van het traject is: jou helpen om een succesvolle onderneming op te bouwen. Tijdens dit traject leer je hoe je betere klanten kunt krijgen met het werk dat jouw passie heeft. Hierdoor kun je meer geld verdienen met minder moeite. Je ontdekt welke belemmerende overtuigingen en angsten effectieve marketing in de weg staan. Je ontvangt handige instrumenten die helpen om je onderneming op een hoger niveau te tillen, zonder dat dit ten koste gaat van je vrije tijd. En je ontdekt hoe je concurrenten te slim af kunt zijn door scherpe keuzes te maken.

Wat het oplevert:

 • Een winstgevend(er) bedrijf (en dus financiële zekerheid)
 • Beter begrijpen van klantbehoeften
 • Het beheersen van lucratieve marketingprincipes
 • Klanten tot ambassadeurs maken
 • Meer succes en voldoening (zakelijk en privé)
 • Grotere impact op de mensen om je heen

 


Beginnen met leidinggeven

Ken je de inhoud van A tot Z, maar is leidinggeven nieuw voor je? Wil je weten welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt en welke valkuilen je dient te vermijden? Worstel je met het vinden van een goede balans tussen uitvoerende en leidinggevende taken? Vraagt je je af hoe je het beste naar boven brengt in zelfstandig opererende medewerkers?

De overstap van een uitvoerende naar een leidinggevende functie wordt vaak onderschat. Er verandert heel wat. Van specialist word je generalist en krijg je te maken met het aansturen van mensen. Aan de ene kant krijg je meer invloed en tegelijkertijd word je ook een stuk afhankelijker van anderen. Als leidinggevende ben je een evenwichtskunstenaar die balanceert tussen de belangen van de directie en die van de medewerkers.

 

Het doel van dit coachingstraject is: jou leren om deze nieuwe rol met succes in te vullen. Tijdens dit traject leer je om het talent in de organisatie aan de visie & missie te verbinden. Dit draagt bij aan het succes van het individu én de organisatie. De nadruk ligt op het inspireren en motiveren van medewerkers en het bouwen van sterke teams. Hierdoor wordt leidinggeven van begin af aan leuk, uitdagend en succesvol.

 

Wat het oplevert:

 • Een helder beeld van je nieuwe positie en rol
 • Inzicht in waar je goed in bent en wat je als leidinggevende wilt bereiken
 • Verbetering van jouw vaardigheden om prestaties te stimuleren en volgen
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen
 • Hechte en effectieve teams
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl


Groeien in verbindende communicatie

Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren? De manier waarop we communiceren is – meestal onbedoeld – gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van het hart.

Hiervoor maken we gebruik van het model van geweldloze communicatie (nonviolent communication). Dit is een taal van mededogen waarmee je de machtsstrijd kunt overstijgen door in te zetten op vertrouwen en samenwerking. Door op deze ontwapenende wijze te communiceren kun je effectiever feedback geven, latente conflicten voorkomen en onderhandelingen soepeler laten verlopen.

Het doel van dit traject is: werkelijk verbinding maken met jezelf en de ander. Je leert om je eigen behoeftes op doeltreffende wijze te uiten en je te verbinden met wat de ander ervaart en nodig heeft. Hierdoor vergroot je jouw vermogen om bij (schijnbaar) tegengestelde belangen tot oplossingen te komen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.

Wat het oplevert:

 • Meer inzicht in je eigen gevoelsleven en de achterliggende behoeften (EQ)
 • De kunst van vragen stellen en actief luisteren beter begrijpen en toepassen
 • Inzicht in de werking van het filter en jouw persoonlijke valkuilen
 • Positievere interacties met klanten en werknemers
 • Praktische handvatten om win-win situaties te creëren
 • Doeltreffend communiceren tijdens (latente) conflicten

 


Groeien in excellent leiderschap

Hoe kun je medewerkers beter helpen slagen? Wat zorgt ervoor dat de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie toeneemt? Welke elementen zijn van belang bij het volgen en stimuleren van prestaties? Hoe kun je belangrijke beslissingen het beste communiceren?

Excellent leiderschap vraagt om een goede balans tussen het bereiken van resultaten en het bouwen van relaties. Succes hangt voor een belangrijk deel af van de mate waarin de leidinggevende in staat is om ervoor te zorgen dat het werk wordt gedaan én dat medewerkers zich ontwikkelen. Het gebeurt maar al te vaak dat managers het veel te druk hebben met de eerste taak om aan het tweede toe te komen.

Tijdens dit coachingstraject leer je om de potentiële kwaliteiten van medewerkers vrij te maken zodat medewerkers zo goed mogelijk presteren. Je ontwikkelt een dienende houding en een managementstijl die mensen groot maakt. Je leert om het talent in de organisatie aan de visie & missie te verbinden. Dit draagt bij aan het succes van het individu én de organisatie.

Wat het oplevert:

 • Verbetering van je vaardigheden om slim te delegeren en prestaties te stimuleren
 • Situationele begeleiding op basis van competenties en aspiraties van medewerkers
 • Meer motivatie bij medewerkers om goede resultaten te behalen
 • Toename in betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie
 • Een verrijkte en meer menselijke managementstijl

 


 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en investering?

Wij hebben Ronald ingehuurd om onze nieuwe bedrijfsleider een jaar te coachen. Tijdens dit traject heeft hij deze startende leidinggevende geleerd om zijn nieuwe rol met succes te vervullen. De nadruk lag hier vooral op het inspireren en motiveren van zijn team en het behalen van betere resultaten. Dit heeft ertoe geleid dat hij is gegroeid in positieve beïnvloeding, doeltreffende communicatie, het activeren van de kennis en kunde van zijn medewerkers en het creëren van overzicht. Hierdoor kon ik zelf meer verantwoordelijkheden aan hem delegeren.

John Pouwels, directeur bij Vitelia Agrocultuur

Ronald heeft mij plezierig en kundig begeleid in het traject ‘Beginnen met  leidinggeven’. Door geanimeerde gesprekken te voeren, goede kennisdocumenten te delen en gezamenlijk casussen te verdiepen beschouw ik het traject als zeer waardevol en geslaagd. Het traject heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. Dankzij het gezamenlijk werken en reflecteren heb ik grote sprongen gemaakt in het behalen van mijn doelstellingen. Ronald is een kundige coach die heldere vragen stelt en aanzet tot het ondernemen van de juiste acties. Een aanrader voor iedereen die als leidinggevende start!
Renate Barendregt

Coördinator, Kerk in Actie

Door dit coachingstraject zijn mijn vaardigheden gegroeid om het beste in mijn collega’s naar boven te brengen. Hierdoor is hun motivatie en betrokkenheid toegenomen. Daarnaast heb ik tijdens het traject een aansprekende visie en strategie voor mijn bedrijf ontwikkeld. Ronald is een uitstekende coach die door goed te luisteren snel tot de kern van de zaak komt. Door scherpe vragen te stellen helpt hij je om erachter te komen wat je drijft, in beweging brengt en doet groeien. Hij gaat grondig te werk en laat niet los voordat gestelde doelen bereikt zijn.
John Mostert

Eigenaar, Plantenkwekerij P. Mostert

Ronald heeft met een coachingstraject binnen onze organisatie in zes maanden tijd een leidinggevende geholpen om tot een beter zelf inzicht te komen. Hierdoor is een positievere werkhouding en wederzijds begrip tussen deze manager en de organisatie ontstaan. De werkwijze van Ronald is plezierig. Voortdurend houdt hij de organisatie op de hoogte van de stappen die hij zet en wat de status is van de voortgang. Ronald is erg betrokken bij zijn klanten en deelt veel van zijn kennis en ervaring om individu en organisatie verder te helpen. Zijn werkwijze leidt tot resultaat.
Jeanette van Beek

Directeur, De Drie Notenboomen

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een persoonlijke coach heb gewerkt en dat is prima bevallen. Ronald is een coach die via duidelijke communicatie jouw situatie bespreekt en je met praktische vragen & adviezen, die gestoeld zijn op degelijke theorie, verder helpt. Dit heeft mij geholpen in mijn communicatie naar collega’s en andere personen. Kortom, zeer tevreden.
Arne van Aalst

Algemeen directeur, Prominent

Het coachingstraject om inspirerender te presenteren heeft mij enorm geholpen. Ik merk zelf dat de presentaties nu beter gaan, ik krijg hogere waarderingen en ik ben het nog veel leuker gaan vinden om te doen. Het traject was heel praktisch, concreet en doelgericht. Dankzij Ronald heb ik in een hele korte tijd veel in kunnen leren. En wat ik vooraf niet verwacht had is dat ik ook op andere terreinen voorruitgang heb kunnen boeken door bepaalde geleerde technieken en manier van denken ook daarvoor in te zetten. Na dit traject heb ik Ronald ingehuurd om diverse adviseurs binnen mijn bedrijf te coachen en met ons als team aan de slag te gaan.
Natasja Naron

Directeur, Gabriël Financiële Bescherming

Ontdek hoe een eenzame worsteling verandert in een inspirerende reis!

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This