Groeien in verbindend leiderschap

Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht? Op welke wijze houden we meningsverschillen zelf in stand? Wat kunnen we doen om de manier waarop we communiceren te verbeteren?

De manier waarop we communiceren is – meestal onbedoeld – gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak nodeloos beschuldigend zijn. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van het hart.

Hiervoor maken we gebruik van het model van geweldloze communicatie (nonviolent communication). Dit is een taal van mededogen waarmee je de machtsstrijd kunt overstijgen door in te zetten op vertrouwen en samenwerking. Door op deze ontwapenende wijze te communiceren kun je effectiever feedback geven, latente conflicten voorkomen en onderhandelingen soepeler laten verlopen.

Het doel van dit traject is: werkelijk verbinding maken met jezelf en de ander. Je leert om je eigen behoeftes op doeltreffende wijze te uiten en je te verbinden met wat de ander ervaart en nodig heeft. Hierdoor vergroot je jouw vermogen om bij (schijnbaar) tegengestelde belangen tot oplossingen te komen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. 

Wat levert het op?

  • Meer inzicht in je eigen gevoelsleven en de achterliggende behoeften (EQ)
  • De kunst van vragen stellen en actief luisteren beter begrijpen en toepassen
  • Inzicht in de werking van het filter en jouw persoonlijke valkuilen
  • Positievere interacties met klanten en medewerkers
  • Praktische handvatten om win-win situaties te creëren
  • Doeltreffend communiceren tijdens (latente) conflicten

Interesse in verbindend leiderschap?

Het traject ‘Groeien in verbindend leiderschap’ kan worden afgenomen als coachingstraject en als inhouse training. 

Ronald is een trainer die veel kan toevoegen aan teambuilding en de communicatie lijnen binnen één of meerdere teams. Hij geeft inzicht in wie is wie en wat je daarmee kan om elkaar sterker te maken en beter te begrijpen. Hierdoor gooit hij de deur open voor een heldere communicatie naar elkaar toe en geeft handige tips en trucs mee.

Mijn teams zijn sinds de training gegroeid in het geven van feedback en het benutten van elkaars kwaliteiten. Ons team heeft de training als vernieuwend, samen, vertrouwen, diepgaand en succesvol ervaren. Een top training met een top trainer die zich goed weet aan te passen aan de groep en daar zichzelf niet in verliest! Iris Radha Kishun

Supermarktmanager, Albert Heijn

“Waarnemen zonder te oordelen is de hoogste vorm van menselijke intelligentie.” (J. Krishnamurti)

Laat je inspireren!

Sluit je aan bij de snelgroeiende groep van moderne leiders. Ontvang 6x per jaar de beste tips en strategieën over bevlogenheid, teamontwikkeling, zelfsturing en gedragsverandering. Ontdek de kracht van organisch leiderschap! 

Gefeliciteerd met je inschrijving. Zie je mailbox voor de bevestigingsmail.

Share This